Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
11.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το 92% των επιχειρήσεων της ΕΕ χρησιμοποιούν τουλάχιστον 1 μέτρο ασφάλειας ΤΠΕ

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΤο 92% των επιχειρήσεων της ΕΕ χρησιμοποιούν τουλάχιστον 1 μέτρο ασφάλειας ΤΠΕ
spot_img

Στοιχεία της Eurostat.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται και ζουν οι άνθρωποι και επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις διεξάγουν τις δραστηριότητές τους ή τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, αλλά αυτό φέρνει πρόσθετες προκλήσεις στην ιδιωτική μας ζωή και την ασφάλεια στις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις, για παράδειγμα, μπορούν να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων ασφαλείας “Τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών” ΤΠΕ , πρακτικών και διαδικασιών για την πρόληψη συμβάντων και για τη διασφάλιση της ακεραιότητας, της διαθεσιμότητας και του απορρήτου των δεδομένων και των συστημάτων ΤΠΕ τους.

Για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συστημάτων και δεδομένων ΤΠΕ, σύμφωνα με τη Eurostat, το 58% των επιχειρήσεων ενημερώνουν τους υπαλλήλους τους για τις υποχρεώσεις τους σε θέματα που σχετίζονται με τις ΤΠΕ και το 37% των επιχειρήσεων διαθέτουν έγγραφα σχετικά με μέτρα, πρακτικές ή διαδικασίες για την ασφάλεια των ΤΠΕ.

Το 2022, το 92% των επιχειρήσεων της ΕΕ χρησιμοποίησε τουλάχιστον 1 μέτρο ασφάλειας ΤΠΕ για την προστασία των συστημάτων και των δεδομένων ΤΠΕ και μόνο το 36% χρησιμοποίησε 7 μέτρα ασφαλείας. Οι περισσότερες εταιρείες στην ΕΕ προτίμησαν να χρησιμοποιούν ισχυρό έλεγχο ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης (82% των επιχειρήσεων της ΕΕ), δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων σε ξεχωριστή τοποθεσία ή cloud (78%) και έλεγχο πρόσβασης δικτύου (65%).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο