cibum team
Η Unilever και η PepsiCo επανασχεδιάσουν το 100% των συσκευασιών ώστε να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, ανακυκλώσιμα, λιπασματοποιήσιμα ή βιοαποικοδομήσιμα έως το 2025.
Εταιρείες όπως η Zume -που πριν έκανε ρομποτική παραγωγή πίτσας- προσπαθούν να κάνουν τη μετάβαση λιπασματοποίησης ευκολότερη για μάρκες, μεσίτες και διανομείς δημιουργώντας συσκευασίες από γεωργικά απόβλητα και άλλα υλικά για εταιρείες που τα χρειάζονται.
Η Zume είναι μια από τις αναπτυσσόμενες εταιρείες που ειδικεύονται στη λιπασματοποίηση συσκευασιών. Η βιώσιμη βιομηχανία συσκευασίας είναι μια επιχείρηση 274,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, η οποία αναμένεται να αυξηθεί στα 413,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, σύμφωνα με την Grand View Research. Η βιομηχανία συσκευασιών στο σύνολό της ανέρχεται περίπου στα 900 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Zume επαναπρογραμμάτισε τα ρομπότ τα οποία πλέον μετατρέπουν τα απόβλητα και μορφοποιούν τον πολτό γεωργικών απορριμμάτων σε δοχεία και συσκευασίες για διάφορα προϊόντα.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Zume, Alex Garden εξήγησε στο CNBC, ”Παλαιότερα, τα μηχανήματα μπορούσαν είτε να φτιάξουν υλικά πολύ χαμηλής ποιότητας γρήγορα. Άλλα μηχανήματα μπορούσαν να κάνουν πράγματα υψηλής ποιότητας πολύ αργά. Αλλά ήταν πού ακριβά για τους καταναλωτές. Αυτό που κάνει η τεχνολογία μας είναι τόσο επαναστατικό είναι ότι μπορεί να κατασκευάσει εξαρτήματα υψηλής ποιότητας πολύ γρήγορα. ”
Αλλά μόνο το 27% περίπου του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει πρόσβαση σε κάποιο είδος προγράμματος λιπασματοποίησης που δέχεται είτε απλώς απόβλητα τροφίμων, είτε απόβλητα τροφίμων και κάποιες μορφές λιπασματοποιήσιμης συσκευασίας, οπότε δεν αποτελεί προς το παρόν κοινή πρακτική.
Ο Rafael Auras, καθηγητής στη Σχολή Συσκευασίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, λέει, ”Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα διαχείρισης αποβλήτων είναι ακόμη σε κρατικό επίπεδο. Επομένως, έχουμε 50 πολιτείες με διαφορετικούς τύπους στόχων. Επομένως, πρέπει να εφαρμοστεί μία κοινή πρακτική παντού μία κοινή νομοθεσία για να προχωρήσει ολόκληρη η χώρα σε αυτό τον τομέα ”
Πηγή : cnbc
Δείτε:
Μισθός ξενοδοχοϋπαλλήλων: 792€ ο χαμηλότερος. Αναλυτικά οι μισθοί
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Επίδομα 534 €. Τι δικαιούνται οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε προσληφθούν είτε όχι
Ποια είναι η βιταμίνη που βοηθά στη σύλληψη και «πολεμά» την υπογονιμότητα
VEGAN: Εγκρίθηκε το πρώτο κοτόπουλο εργαστηρίου
Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter
H πιστοποίηση ποιότητας προϊόντων της ΕΕ. Ετικέτες ποιότητας. ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, βιολογικά.
Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Euro … μπάρμπεκιου: Ελληνική συμμετοχή με burger μουσακά!
Το δικό σου super food μπορεί για μένα να είναι junk food
FAO: Ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε στο υψηλότερο δεκαετίας
IFST: Διαδικτυακό σεμινάριο «αισθήσεις και αντίληψη φαγητού»
EFSA: «ΟΧΙ» στο διοξείδιο του τιτανίου και στις ζωοτροφές
Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες