Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
30.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι προβλέπεται για τη χρήση μάσκας στις διακοπές. Πότε και ποιοι θα χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου

ΑρχικήΝέαΤι προβλέπεται για τη χρήση μάσκας στις διακοπές. Πότε και ποιοι θα χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου
spot_img

cibum team

  Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως οι οδηγίες για την τρίτη δόση του εμβολίου, θα γίνουν μετά τον Ιούλιο  και κατά πάσα πιθανότητα θα αφορούν όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση των εμβολιασμών. Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σημείωσε ότι ενδεχομένως να μη χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση. Για όσους εμβολιάζονται την παρούσα περίοδο, ανέφερε ότι, θα χρειαστούν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο.

Αναφερόμενη στη χρήση της μάσκας στις διακοπές, η κ. Παγώνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που όπως τόνισε, δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου.

Για το σημείο που θα σημάνει την κατάργηση της χρήσης της μάσκας, η ίδια εκτίμησε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

Τέλος, περιγράφοντας την εικόνα των νοσοκομείων, τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον κορωνοϊό αλλά αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες.

Η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς, τόνισε προσθέτοντας πως οι τελευταίες εφημερίες ήταν πολύ δύσκολες αλλά όχι εξαιτίας του κορωνοϊού.


Δείτε:

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Επίδομα 534 €. Τι δικαιούνται οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε προσληφθούν είτε όχι  

VEGAN: Εγκρίθηκε το πρώτο κοτόπουλο εργαστηρίου 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter 

H πιστοποίηση ποιότητας προϊόντων της ΕΕ. Ετικέτες ποιότητας. ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, βιολογικά. 

Κατακτά και την γαλλική αγορά η ελληνική Stevia. Η Stevia Hellas επεκτείνει τις εξαγωγές στο εξωτερικό. 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Euro … μπάρμπεκιου: Ελληνική συμμετοχή με burger μουσακά! 

Το δικό σου super food μπορεί για μένα να είναι junk food 

FAO: Ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε στο υψηλότερο δεκαετίας 

IFST: Διαδικτυακό σεμινάριο «αισθήσεις και αντίληψη φαγητού» 

EFSA: «ΟΧΙ» στο διοξείδιο του τιτανίου και στις ζωοτροφές 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα