Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: Αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη έλλειψη τροφίμων τα τελευταία 75 χρόνια

ΑρχικήΝέαΒρετανία: Αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη έλλειψη τροφίμων τα τελευταία 75 χρόνια
spot_img

cibum team

Ο ιδιοκτήτης ενός μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της Βρετανίας της «2 Sisters Food» δήλωσε ότι η Βρετανία θα αντιμετωπίσει τις χειρότερες ελλείψεις τροφίμων τα τελευταία 75 χρόνια!

Ο Ranjit Singh Boparan, τόνισε ότι η βιομηχανία τροφίμων βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο» και ότι η πανδημία «κρύβει» άλλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων που σχετίζονται με το Brexit και των προβλημάτων του Covid.

Η «2 Sisters Food» διαθέτει εργοστάσια στο Willand στο Devon, τα West Midlands, την Ουαλία, τη Σκωτία, το Scunthorpe, το Derbyshire και το Sunderland. Ο κ. Boparan – γνωστός ως ο βασιλιάς των κοτόπουλων- προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι πρέπει να δράσει άμεσα για να αντιμετωπίσει τις «πιο σοβαρές ελλείψεις τροφίμων που έχει δει αυτή η χώρα σε περισσότερα από 75 χρόνια», σύμφωνα με την WalesOnline.

Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει μέτρα έκτακτης ανάγκης τα οποία όπως υποστηρίζει, θα προστατεύσουν τον εφοδιασμό τροφίμων έναντι της πανδημίας, επιτρέποντας σε χιλιάδες εργαζόμενους να αποφύγουν την ανάγκη αυτο-απομόνωσης εάν αναγνωριστούν ως επαφή κρούσματος κορονοϊού.

Αλλά ο κ. Μπόπαραν είπε: «Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι αυτό το “τοξικό κοκτέιλ” θα έχει τέτοιες επιπτώσεις.

Ξεκίνησε με την πανδημία, αλλά την περασμένη εβδομάδα, είπε ο  Boparan, το λειτουργικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ και δεν μπορώ να δω κανένα άλλο αποτέλεσμα παρά σημαντικές ελλείψεις τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.«Ο εφοδιασμός με κοτόπουλο και γαλοπούλα απειλείται. Οι συνεργάτες μας στη λιανική και η ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού συνεργάστηκαν πιο στενά από ποτέ για να διασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί η προμήθεια τροφίμων αλλά βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. “

Ο κ. Boparan, ο οποίος σύμφωνα με το Sunday Times Rich List το 2020 μαζί με τη σύζυγο Baljinder είχαν περιουσία 593 εκατομμυρίων λιρών, ανέφερε ελλείψεις 15% μεταξύ του 16.000 υπαλλήλων του με το Brexit να μειώνει το διαθέσιμο προσωπικό στον τομέα.

Οι ελλείψεις που είδαμε πέρυσι θα είναι “peanuts” σε σύγκριση με αυτό που θα μπορούσε να έρθει. Στο θέμα της εργασίας κάθε εβδομάδα αναγκαζόμαστε να ισορροπήσουμε σε τεντωμένο σχοινί είπε ο Boparan και πρόσθεσε πως αν δεν υπάρξει υποστήριξη – και επειγόντως – από την κυβέρνηση, τότε τα ράφια θα αδειάσουν, τα απόβλητα τροφίμων θα εκτοξευτούν απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούν να υποστούν επεξεργασία ή να παραδοθούν και οι ελλείψεις που είδαμε τον τελευταίο χρόνο δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα δούμε στο μέλλον.

Πληροφορίες από Belfastlive

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα