Έκθεση του Food Foundation στη Βρετανία, απεικονίζει τον αντίκτυπο της ακρίβειας στην κατανάλωση λαχανικών και το αυξανόμενο διατροφικό χάσμα.
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά συνιστούν το Α και το Ω μιας υγιεινής διατροφής, αλλά τι γίνεται όταν οι τιμές ανεβαίνουν τόσο που και αυτά γίνονται απλησίαστα;
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου 2022 Peas Please Progress Report του Food Foundation που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών έχουν επηρεάσει τους καταναλωτές με σχεδόν τις μισές οικογένειες χαμηλού εισοδήματος να αγοράζουν λιγότερα λαχανικά, καθώς ο πληθωρισμός στις τιμές των λαχανικών είναι σχεδόν 14% σε σύγκριση με περίπου 7% για γλυκά και σοκολάτες.
Η έκθεση έδειξε επίσης ένα διευρυνόμενο διατροφικό χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών: μεταξύ αυτών που κερδίζουν λιγότερα από 10.000 λίρες ετησίως (περίπου 11.000 ευρώ), το ποσοστό των λαχανικών στο καλάθι αγορών μειώθηκε το περασμένο έτος, ενώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 70.000 λίρες (περίπου 80.000 ευρώ) παρέμεινε το ίδιο παρά την αύξηση των τιμών.