Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ακρίβεια έχει μειώσει την κατανάλωση λαχανικών

ΑρχικήΝέαΗ ακρίβεια έχει μειώσει την κατανάλωση λαχανικών
spot_img

Έκθεση του Food Foundation στη Βρετανία, απεικονίζει τον αντίκτυπο της ακρίβειας στην κατανάλωση λαχανικών και το αυξανόμενο διατροφικό χάσμα.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά συνιστούν το Α και το Ω μιας υγιεινής διατροφής, αλλά τι γίνεται όταν οι τιμές ανεβαίνουν τόσο που και αυτά γίνονται απλησίαστα;

- Advertisement -

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου 2022 Peas Please Progress Report του Food Foundation που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών έχουν επηρεάσει τους καταναλωτές με σχεδόν τις μισές οικογένειες χαμηλού εισοδήματος να αγοράζουν λιγότερα λαχανικά, καθώς ο πληθωρισμός στις τιμές των λαχανικών είναι σχεδόν 14% σε σύγκριση με περίπου 7% για γλυκά και σοκολάτες.

Η έκθεση έδειξε επίσης ένα διευρυνόμενο διατροφικό χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών: μεταξύ αυτών που κερδίζουν λιγότερα από 10.000 λίρες ετησίως (περίπου 11.000 ευρώ), το ποσοστό των λαχανικών στο καλάθι αγορών μειώθηκε το περασμένο έτος, ενώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 70.000 λίρες (περίπου 80.000 ευρώ) παρέμεινε το ίδιο παρά την αύξηση των τιμών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα