cibum team
Τα δημοτικά συμβούλια επισκευάζουν 2,2 εκατομμύρια λακκούβες στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Οι Βρετανοί χρησιμοποιούν 15 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια κάθε μέρα.
Ο Βρετανός κατασκευαστής MacRebur έχει ήδη βοηθήσει να στρωθούν χιλιάδες μίλια δρόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο με άσφαλτο που φτιάχνεται από απορρίμματα πλαστικού και μάλιστα είναι έως 3 φορές πιο ανθεκτική από την κανονική.
«Είναι το τέλος του δρόμου για τα απόβλητα πλαστικά», διακηρύσσει η MacRebur στον ιστότοπό της.
Η εταιρεία λέει ότι η διαδικασία μετατροπής των απορριμμάτων πλαστικού σε άσφαλτο έχει δύο οφέλη: αφενός κρατάει το πλαστικό μακριά από τους χώρους υγειονομικής ταφής και τους αποτεφρωτήρες και αφετέρου δημιουργεί ισχυρότερους δρόμους, όλα με μειωμένο κόστος.
Ο ΜακΚάρτνεϊ λέει ότι κάθε μίλι ασφάλτου, που κατασκευάζεται με το προϊόν της εταιρείας του είναι ίσο με σχεδόν 1,2 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες μίας χρήσης ή 80.000 πλαστικά μπουκάλια.
Και για κάθε δρόμο ενός μιλίου, δύο λωρίδων, υπάρχει αντιστάθμιση εκπομπών άνθρακα περίπου 33 τόνων, ή ισοδύναμο 2,3 εκατομμυρίων από αυτές τις πλαστικές σακούλες.
Η MacRebur μειώνει, επίσης, το κόστος κατασκευής ασφάλτου, εξοικονομώντας περίπου 100.000 δολαρίων για κάθε 100.000 τόνους ασφάλτου.
Ο MacRebur ξεκίνησε το 2016 αφού ο McCartney είδε ανθρώπους στην Ινδία να χρησιμοποιούν πλαστικά για να γεμίσουν λακκούβες.
Δούλεψε πάνω σε αυτή την ιδέα και τα προϊόντα MacRebur χρησιμοποιούνται τώρα ως ενισχυτικά για τη μείωση του όγκου πίσσας, που απαιτείται σε ένα μίγμα ασφάλτου.
Η εταιρεία κέρδισε ένα Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρήσεων 2019/2020 για κοινωνική ευθύνη και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Ήδη, δημιουργεί κατάστημα στη Φλόριντα και έχει ρίξει την προσοχή της σε εκατομμύρια τόνους σπατάλης πλαστικού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: forbes.com
Βιομηχανία τροφίμων: Εξοπλισμός κατάψυξης σε.. θερμή ζήτηση- Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας
Mondelez VS Nurture Brands: Ο πόλεμος του λιλά!
“Φρεσκούλης”: Δύο νέα εργοστάσια σε Αττική και Βουλγαρία
Βρετανία: Αύξηση στις αναφορές για σαλμονέλα σε ζώα
Γιατί υπάρχει φως στο ψυγείο, αλλά όχι στην κατάψυξη;
Δωρεάν εφαρμογή λογισμικού για την αξιολόγηση χημικών κινδύνων. QSAR TOOLBOX
Η κουλτούρα της ασφάλειας τροφίμων, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, τι ψάχνουν οι ελεγκτές (Βίντεο)
Food Defence: οδηγός κάλυψης απαιτήσεων από το FSSC22000
Ελληνικό γιαούρτι – «μαϊμού» σαρώνει την αγορά της Γερμανίας
Έρευνα: Τα χημικά στα τρόφιμα η σημαντικότερη ανησυχία των καταναλωτών
Ποια είναι η U.N. AQUA που ανοίγει το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι
«Πλαστικά» μιας χρήσης από φύκια θα καταργήσουν το πλαστικό