Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χίος: αναβάθμιση του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας

ΑρχικήΝέαΧίος: αναβάθμιση του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας
spot_img

cibum team

  Το πρότυπο κέντρο έρευνας εφαρμογών μαστίχας Χίου ιδρύθηκε το 2017 στην Καλλιμασιά της Χίου και έχει ως στόχο να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής και να παραχθούν έτσι καινοτόμα προϊόντα με βάση τη μαστίχα Χίου.

Η ίδρυση του κέντρου, ως νομικό πρόσωπο, απαρτίζεται από Έλληνες εταίρους και πιο συγκεκριμένα: την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και την θυγατρική της Mediterra SA, την φαρμακοβιομηχανία IASIS PHARMA και την θυγατρική της εταιρεία Pharma Q και την εταιρεία τεχνοβλαστό της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ Pharmagnose.

Πρόκειται για ένα κέντρο έρευνας, που στεγάζεται σε χώρους συνολικής έκτασης περί των 1.600 τ.μ., με υψηλές προδιαγραφές παραγωγής το οποίο μέσω της έρευνας και πιλοτικών παραγωγών σκοπεύει να αναδείξει το εύρος των θεραπευτικών και ευεργετικών δράσεων της μοναδικής στον κόσμο μαστίχας Χίου στον ανθρώπινο οργανισμό. Βασική πρόθεση σχεδιασμού του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας Χίου είναι η τυπολογική διαφοροποίησή του από το «κλασικό» βιομηχανικό κτίριο – εργοστάσιο.

Η Daikin συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας στην Καλλιμασιά της Χίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μελέτη εφαρμογής του συστήματος κλιματισμού – αερισμού έγινε από την ECG EGERSIS group και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών ECG EGERSIS group & PTB – ΨΑΡΡΟΣ ΤΣΙΝΟΣ ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗΣ ΙΚΕ και τον Master Dealer της Daikin ΛΕΩΜΑΤ ΑΕΒΕ.

Δείτε επίσης: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο 

Δείτε: Τα νέα σημεία εξυπηρέτησης από τον όμιλο εστίασης της VIVARTIA 

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη 

Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!  

Δείτε: ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος συσκευασμένου κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε: Ψήφισμα ίδρυσης ακαδημαϊκού τμήματος Σπουδών Ελληνικής Γαστρονομίας  

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Δείτε: Πόσο “light” είναι τα light προϊόντα; 

Δείτε: Φέτα: το τυρί των Ελλήνων  

Δείτε:Η αρτοποιία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη πήρε το εργοστάσιο της «Κατσέλης» στις Αχαρνές  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, αλιευτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα