Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπόθεση δηλητηρίασης οδηγών: Που αποδόθηκε το αίτιο για την μαζική τροφική δηλητηρίαση

ΑρχικήΝέαΥπόθεση δηλητηρίασης οδηγών: Που αποδόθηκε το αίτιο για την μαζική τροφική δηλητηρίαση
spot_img

Στα τέλη Απριλίου, αναφέρθηκαν πάνω από 50 δηλητηριάσεις οδηγών που εργάζονταν στο φεστιβαλ Coachella στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Πλέον τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 100 και οι αρχές φαίνεται πως εντόπισαν τον… ένοχο.

Οι αρχές δημόσιας υγείας, αναφέρουν πως υπαίτια για αυτή τη μαζική δηλητηρίαση μεταξύ των οδηγών λεωφορείων που μετέφεραν πλήθη από και προς το Φεστιβάλ Coachella στην Καλιφόρνια ήταν η εντεροτοξίνη του Staphylococcus aureus.

- Advertisement -

Το φεστιβάλ ήταν στα μέσα κι τέλη Απριλίου και οι αξιωματούχοι άρχισαν αμέσως να ερευνούν αναφορές ασθενειών μετά το δεύτερο Σαββατοκύριακο της εκδήλωσης. Τουλάχιστον 45 οδηγοί λεωφορείων πήγαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα, ενώ και άλλοι ανέφεραν ασθένειες αλλά δεν ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Στις 13 Μαΐου ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι αναλύσεις στα catering εξυπηρετούσαν τους οδηγούς λεωφορείων, διαπίστωσαν την παρουσία σταφυλοκοκκικής εντεροτοξίνης. 

Σύμφωνα με δήλωση του τμήματος δημόσιας υγείας της κομητείας, ένα εργαστήριο του υπουργείου Υγείας της πολιτείας ανέφερε ότι εντοπίστηκε εντεροτοξίνη Staphylococcus aureus σε δείγμα τροφίμων που συλλέχθηκε από έναν κάτοικο ο οποίος αρρώστησε λίγο μετά το δείπνο που πραγματοποιήθηκε για τους υπαλλήλους μιας εταιρείας λεωφορείων στις 24 Απριλίου, όπως αναφέρει το Food Safety News.

Οι αρχές στις δηλώσεις τους, δεν προσδιόρισαν συγκεκριμένο τρόφιμο ή catering . Ωστόσο, τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν ότι τα εν λόγω γεύματα περιελάμβαναν φετουτσίνι, κεφτεδάκια, έτοιμη σαλάτα, ψωμί, μπουρίτος, κοτόπουλο και ρύζι.

Αξιωματούχοι του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγείας της Κομητείας Ρίβερσαϊντ επιβεβαίωσαν στο News Channel 3 ότι οι δύο εγκαταστάσεις είναι οι Επιχειρήσεις Sacher και η Croux &Co. που είναι τοπικές επιχειρήσεις τροφοδοσίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας του τμήματος δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκαν πολλές διερευνητικές συνεντεύξεις, από εκατοντάδες ανθρώπους.

Η κομητεία ανέφερε πως, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η τροφική δηλητηρίαση από σταφυλόκοκκο προκύπτει από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με τοξίνες οι οποίες παράγονται από αυτά τα βακτήρια.

Η τοξίνη μπορεί να προκαλέσει ποικίλα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας, του εμέτου, των κραμπών στο στομάχι και της διάρροιας. Σύμφωνα με το CDC, ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η τροφική δηλητηρίαση από τον Σταφ είναι να αποφευχθεί η διατήρηση αλλοιώσιμων τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα