Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

2 κουταλιές μηλόξυδο την ημέρα βοηθάνε στη γρηγορότερη καύση λίπους-Το λένε και οι έρευνες!

ΑρχικήΟικιακά2 κουταλιές μηλόξυδο την ημέρα βοηθάνε στη γρηγορότερη καύση λίπους-Το λένε και οι έρευνες!
spot_img

Η απώλεια βάρους  και λίπους μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά ένα ρόφημα με υλικά που έχουν αρκετοί στις κουζίνες τους μπορεί να επισπεύσει τη διαδικασία.

Το λίπος στην κοιλιά δεν αφορά μόνο την εμφάνιση ενός ανθρώπου που θέλει να έχει λεπτή μέση, αλλά και στην υγεία. Είναι γνωστό ότι το υπερβολικά πολύ κοιλιακό λίπος επιδεινώνει την υγεία, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού. Αυτί συμβαίνει, καθώς το κοιλιακό λίπος ή αλλιώς σπλαχνικό λίπος αποθηκεύεται βαθιά μέσα στην κοιλιά, αφού τυλίγεται γύρω από διάφορα όργανα, όπως το ήπαρ και τα έντερα.

Φυσικά, αν έχει κανείς αρκετό κοιλιακό λίπος, αυτό οφείλεται σε 2 παράγοντες: DNA και κακή διατροφή. Αν και για το πρώτο δεν μπορεί κανείς να κάνει και πολλά, μπορεί να βελτιώσει τη διατροφή του. Αρκούν μερικές απλές αλλαγές, όπως ο περιορισμός στην κατανάλωση λιπαρών τροφών και πολλών υδατανθράκων. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε  μια μικρή ώθηση στο μεταβολισμό σας και στην καύση του σπλαχνικού λίπους με ένα απλό, αλλά θαυματουργό συστατικό: μηλόξυδο.

Το μηλόξυδο συνιστάται από ειδικούς για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι μπορεί επίσης να στοχεύσει στο σπλαχνικό λίπος, αλλά και ότι μπορεί να αυξήσει το αίσθημα πληρότητας. Εάν κάποιος, λοιπόν, αισθάνεται πληρότητα, οδηγείται στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, γεγονός που βοηθά και στο να χάσει βάρος και στο να κάψει λίπος.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Mirror, έρευνα έδειξε πως η λήψη μηλόξυδου μαζί με ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες οδήγησε σε αυξημένο αίσθημα πληρότητας, αναγκάζοντας τους συμμετέχοντες να καταναλώνουν 200-275 λιγότερες θερμίδες όλη την υπόλοιπη ημέρα. Επιπλέον, μια μελέτη σε 175 άτομα με παχυσαρκία έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση μηλόξυδου οδήγησε σε μειωμένο λίπος στην κοιλιά και απώλεια βάρους.

Επιπρόσθετα οφέλη του μηλόξυδου περιλαμβάνουν μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, λιγότερα σάκχαρα στο αίμα, βελτίωση των συμπτωμάτων του διαβήτη και προσφέρει πιο υγιή καρδιά και καλύτερης ποιότητας δέρμα.

Ποια είναι η συνιστώμενη δόση μηλόξυδου

Η προαναφερθείσα μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έπαιρναν μια κουταλιά της σούπας από το εν λόγω ξύδι έχασαν 1,5 κιλά, ενώ όσοι λάμβαναν δύο κουταλιές της σούπας έχασαν 1,7 κιλά σε διάστημα τριών μηνών. Η αυξημένη καύση λίπους από το μηλόξυδο οφείλεται στο οξύ του, το οποίο αυξάνει το ένζυμο AMPK, που οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι επιταχύνει την καύση λίπους και μειώνει την παραγωγή λίπους και ζάχαρης. Άρα, με 2 κουταλιές μηλόξυδο την ημέρα είναι ιδανική για να οδηγήσει σε μέτρια απώλεια λίπους. Αλλά για να καταναλώνετε με ασφάλεια το μηλόξυδο, θα πρέπει να το αραιώσετε με νερό, καθώς το μη αραιωμένο ξύδι μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο στα δόντια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο