Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται μπαταρίες για κινητά που πωλούνται και στην Ελλάδα – Έχουν προκαλέσει 4 πυρκαγιές

ΑρχικήΝέαΑνακαλούνται μπαταρίες για κινητά που πωλούνται και στην Ελλάδα - Έχουν προκαλέσει 4 πυρκαγιές
spot_img

Η μπαταρία υπερθερμαίνεται, βγάζει καπνούς και παίρνει φωτιά! Δεκάδες καταγγελίες παγκοσμίως

Στην ανάκληση του ασύρματου πακέτου μπαταρίας της μάρκας Quad Lock Mag Charging, κατασκευής Κίνας, που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση στα smartphones και πωλείται και στην Ελλάδα, προχώρησαν οι αρχές σε ΗΠΑ και Καναδά.

- Advertisement -

Η εταιρεία Quad Lock έχει λάβει 170 αναφορές περιστατικών διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αναφορών πυρκαγιάς και 166 αναφορών για κάπνισμα, τήξη, ρωγμές ή διόγκωση. Σε μία περίπτωση μάλιστα υπάρχει και αναφορά για υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων στις ΗΠΑ, οι καταναλωτές θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν τις ανακληθείσες μπαταρίες, να τις αφαιρέσουν από τον φορτιστή και να επικοινωνήσουν με την Quad Lock για πλήρη επιστροφή χρημάτων της τιμής αγοράς ή πίστωση καταστήματος.

Σημείωση:  Οι ανακληθείσες μπαταρίες ιόντων λιθίου θα πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις κρατικές διατάξεις, ακολουθώντας τις διαδικασίες που καθορίζονται από τα κέντρα ανακύκλωσης για κατεστραμμένες/ελαττωματικές/ανακληθείσες μπαταρίες λιθίου, επειδή αυτές οι δυνητικά επικίνδυνες μπαταρίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από άλλες μπαταρίες. Μην εναποθέτετε αυτήν την ανακληθείσα μπαταρία σε κουτιά ανακύκλωσης μεταχειρισμένων μπαταριών που βρίσκονται σε διάφορα καταστήματα λιανικής και ειδών οικιακής χρήσης.

Οι ανακλειθήσες μπαταρίες πωλήθηκαν διαδικτυακά στις www.quadlockcase.com και www.amazon.com και μέσω διαφόρων τρίτων πωλητών σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα αρκεί μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ για να δείτε τους κατά τόπους πωλητές των προϊόντων.  

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα