Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη: Η τήρηση ημερολογίου διατροφής διπλασιάζει την απώλεια βάρους!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜελέτη: Η τήρηση ημερολογίου διατροφής διπλασιάζει την απώλεια βάρους!
spot_img

Επιστημονική έρευνα έδειξε ότι όσοι κρατούσαν καθημερινά αρχεία για το τι έφαγαν, έχασαν διπλάσια κιλά.

Η τήρηση ημερολογίου διατροφής μπορεί να διπλασιάσει την απώλεια βάρους, σύμφωνα με μια μελέτη από το Κέντρο Έρευνας Υγείας της Kaiser Permanente. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και πιο μακροχρόνιες δοκιμές συντήρησης και απώλειας βάρους που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ.

Μετά από έξι μήνες, η μέση απώλεια βάρους μεταξύ των σχεδόν 1.700 συμμετεχόντων, που κρατούσαν αρχείο για το τι  και πόσο φαγητό κατανάλωναν, ήταν περίπου 13 κιλά. Πάνω από τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων (69%) έχασαν τουλάχιστον εννέα κιλά, αρκετά για να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία τους και να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δεύτερη φάση της μελέτης, η οποία διήρκεσε 30 μήνες και δοκίμασε στρατηγικές για τη διατήρηση βάρους ή την απώλεια βάρους.

 «Όσο περισσότερα αρχεία τροφίμων κρατούσαν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο βάρος έχασαν», λέει ο επικεφαλής συγγραφέας Jack Hollis Ph.D., ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας Υγείας Kaiser Permanente στο Πόρτλαντ, Όρε. «Όσοι κρατούσαν καθημερινά αρχεία τροφίμων έχασαν διπλάσια κιλά. Όπως φαίνεται, η απλή πράξη της καταγραφής του τι τρώνε ενθαρρύνει τους ανθρώπους να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες».

Η Πρωτοβουλία Διαχείρισης Βάρους του Ινστιτούτου Kaiser Permanente Care Management έχει συστήσει το ημερολόγιο τροφίμων ως στρατηγική για την απώλεια βάρους από το 2002. “Το να κρατάς ένα ημερολόγιο τροφίμων δεν χρειάζεται να είναι κάτι τυπικό. Αρκεί μόνο να γράψεις τι τρως σε ένα σημείωμα Post-It, να στείλεις στον εαυτό σου e-mail μετρώντας κάθε γεύμα ή να στείλεις ένα μήνυμα στον εαυτό σου. Είναι αρκετό. Η διαδικασία του προβληματισμού για το τι τρώμε μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τις συνήθειές μας και ελπίζουμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας», λέει ο Keith Bachman, MD, μέλος του Weight Management Initiative. “Καθημερινά ακούω ασθενείς να λένε ότι δεν μπορούν να χάσουν βάρος. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χάσουν βάρος εάν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία και υποστήριξη. Και το ημερολόγιο τροφίμων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα ή τάξη διαχείρισης βάρους είναι ο ιδανικός συνδυασμός εργαλείων και υποστήριξη».

Η μελέτη, που συντονίστηκε από το Κέντρο Έρευνας Υγείας Kaiser Permanente στο Πόρτλαντ, διεξήχθη επίσης στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke, στο Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Πένινγκτον και στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση

Αισθητή αύξηση κρουσμάτων σε λιστερίωση, καμπυλοβακτηρίωση, σαλμονέλωση και E. coli σε όλη την Ευρώπη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο