Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όσοι πίνουν μόνο μπύρα έχουν χειρότερες διατροφικές συνήθειες από εκείνους που πίνουν κρασί – Έρευνα

ΑρχικήΟικιακάΌσοι πίνουν μόνο μπύρα έχουν χειρότερες διατροφικές συνήθειες από εκείνους που πίνουν κρασί - Έρευνα
spot_img

Γιατί η μπύρα τραβάει… πίτσα και junk food!

 Όσοι πίνουν μπύρα έχουν συνήθως χειρότερες διατροφικές συνήθειες, είναι λιγότερο δραστήριοι και είναι πιο πιθανό να καπνίζουν σε σχέση με εκείνους που πίνουν κρασί, σύμφωνα με μελέτη που έχει προγραμματιστεί για παρουσίαση στο The Liver Meeting, και πραγματοποιήθηκε από την American Association for the Study of Liver Diseases.

«Η υπερβολική χρήση οινοπνεύματος είναι η κύρια αιτία κίρρωσης στις ΗΠΑ και η στεατική ηπατική νόσος (MASLD) που σχετίζεται με τη μεταβολική δυσλειτουργία αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς», δήλωσε η Madeline Novack, επικεφαλής στο πρόγραμμα ενδοϊατρικής του Tulane School of Medicine και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Και οι δύο τύποι ηπατικής νόσου συχνά συνυπάρχουν και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι το κλειδί για τη διαχείριση και την πρόληψη αυτών των καταστάσεων, ξεκινώντας με την κατανόηση της σχέσης μεταξύ χρήσης αλκοόλ και κακής διατροφής».

Χρησιμοποιώντας μια έρευνα σε εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα περισσότερων από 1.900 ενηλίκων στις ΗΠΑ που ανέφεραν χρήση αλκοόλ, οι ερευνητές συνέκριναν την ποιότητα της διατροφής μεταξύ των ατόμων που καταναλώνουν μόνο μπύρα (38,9%), μόνο κρασί (21,8%), ή συνδυασμό τύπων αλκοόλ (21%), μετρώντας τις διατροφικές συνήθειες σε σχέση με τον Δείκτη Υγιεινής Διατροφής, ένα επικυρωμένο τυποποιημένο εργαλείο που βασίζεται στη κατευθυντήριες γραμμές σωστής διατροφής .

Καμία από τις ομάδες που έκαναν χρήση αλκοόλ δεν έφτασε κοντά στο να πετύχει τη βαθμολογία των 80 βαθμών που θεωρείται επαρκής δίαιτα στον Δείκτη Υγιεινής Διατροφής των 100 βαθμών, σύμφωνα με τη Novack, αλλά οι πότες μπύρας σημείωσαν τη χαμηλότερη βαθμολογία συγκεντρώνοντας 49 μονάδες. Οι πότες κρασιού σημείωσαν 55 και οι πότες συνδυασμού αλκοόλ σημείωσαν σχεδόν 53 μονάδες.

Οι πότες μόνο μπύρας, είναι συνήθως άνδρες, νεότεροι σε ηλικία, καπνιστές και με χαμηλό εισόδημα, και ανέφεραν επίσης την υψηλότερη συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, προσαρμοσμένη στο σωματικό βάρος και το χαμηλότερο επίπεδο σωματικής δραστηριότητας.

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει ότι η ποιότητα της διατροφής μειώνεται με την αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ οποιουδήποτε τύπου, αλλά ελάχιστα έχουν αναφερθεί για την επίδραση συγκεκριμένου τύπου αλκοολούχου ποτού. 

Στις ΗΠΑ, η μπύρα επιλέγεται συχνά σε περιβάλλοντα όπου τα διαθέσιμα τρόφιμα τείνουν να είναι χαμηλά σε φυτικές ίνες και πλούσια σε υδατάνθρακες και επεξεργασμένα κρέατα. Από την άλλη πλευρά, το κρασί – ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί – συνδυάζεται συχνά με γεύματα με κρέας, λαχανικά και γαλακτοκομικά. Τα τηγανητά ή τα αλμυρά τρόφιμα προκαλούν δίψα που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατανάλωση μόνο μπύρας.   

Για την πρόληψη της ηπατικής νόσου και άλλων θεμάτων υγείας, οι γιατροί θα πρέπει να ρωτούν για τον τύπο του αλκοόλ που καταναλώνεται για να καθοδηγήσουν τη συζήτηση για υγιεινές συμπεριφορές, είπε η Novack.

Σχετικά με το Liver Meeting

Το Liver Meeting® συγκεντρώνει κλινικούς, συνεργάτες και επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με την πιο πρόσφατη έρευνα, να συζητήσουν τις νέες εξελίξεις στη θεραπεία και τη μεταμόσχευση ήπατος και να δικτυωθούν με κορυφαίους ειδικούς στον τομέα της ηπατολογίας.

Σχετικά με το AASLD

Η AASLD είναι ο κορυφαίος οργανισμός επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας που δεσμεύονται στην πρόληψη και τη θεραπεία ηπατικής νόσου. Ενθαρρύνει την έρευνα που οδηγεί σε βελτιωμένες επιλογές θεραπείας για εκατομμύρια ασθενείς με ηπατική νόσο. Προάγει την επιστήμη και την πρακτική της ηπατολογίας μέσω εκπαιδευτικών συνεδρίων, προγραμμάτων κατάρτισης, επαγγελματικών δημοσιεύσεων και συνεργασιών με κυβερνητικούς φορείς και αδελφές εταιρείες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο