Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Κάνοντας το αόρατο ορατό – Πώς εξαπλώνεται η μόλυνση στην κουζίνα – Προσομοίωση των βακτηρίων με φθορίζον φως (βίντεο)

Βίντεο από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων (BfR) οπτικοποιεί την πορεία των μικροβίων στην κουζίνα και δείχνει πόσο εύκολα μπορούν να εξαπλωθούν παντού.

Ποιο τρόφιμο είναι το πιο μολυσμένο με Blastocystis – Ευρήματα ανασκόπησης

Οι επιστήμονες εντοπίζουν Blastocystis spp. στο περίπου 10% των βρώσιμων φυτικών τροφίμων παγκοσμίως.

Βραστά αυγά: Πόσο καιρό αντέχουν στο ψυγείο;

Μετά από πόσες ημέρες συντήρησης στο ψυγείο, χαλάει ένα βρασμένο αυγό

Αγγούρια: Είναι ασφαλή για κατανάλωση με τη φλούδα;

Τι χάνουμε και τι κερδίζουμε εάν καταναλώνουμε τα αγγούρια μαζί με τη φλούδα τους

Είναι αλήθεια ότι το εμφιαλωμένο νερό περιέχει μικροπλαστικά; Και πόσο κινδυνεύουμε;

Μέγεθος κινδύνου για την υγεία μας από την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού

Κονσέρβες: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν τις ανοίγουμε

Η πληροφορία που μπορεί να μας σώσει από τροφική δηλητηρίαση

Και στην Ελλάδα πωλείται το τυρί που προκαλεί ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο και νεφρική ανεπάρκεια

Παγκόσμιος συναγερμός για το επικίνδυνο τυρί - Ειδοποιήσεις σε 45 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

Σπανακόρυζο: Η αρμονία των δύο συστατικών και ο “κρυμμένος” κίνδυνος

Πώς να μειώσετε τα επιβλαβή για την υγεία μόλυβδο και κάδμιο από τα φύλλα σπανακιού και το αρσενικό από το ρύζι.

Μολυσμένα τρόφιμα στην Ελλάδα: Ποια θεωρούνται υψηλού κινδύνου για Ηπατίτιδα Α και νοροϊό – Ανάλυση 266 δειγμάτων

Πενταετής έρευνα για την Ηπατίτιδα Α και τον Νοροϊό σε τρόφιμα στην Ελλάδα από το 2019 έως το 2024

Μέλι στο μικροσκόπιο: Απαγορευμένα φυτοφάρμακα στο 65% των περιπτώσεων

Δείτε τι έδειξαν οι δειγματολειψίες του ilsalvagente

Αναβάθμιση κινδύνου από τα 600.000 παιδικά σνακ της Gerber

To προϊόν μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δυσμενείς συνέπειες για την υγεία ή θάνατο

Δημοφιλείς καραμέλες με μεταλλικά σωματίδια – Μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά

Ένα αθώο γλυκό που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο

Το βακτήριο “σούπερμαν” που επιβιώνει για χρόνια και απεικίζει και προϋπάρχοντα βιοφίλμ

Η ικανότητα του βακτηρίου να αποικίζει και να επιβιώνει σε προϋπάρχοντα βιοφίλμ πολλών ειδών.

Είναι το κοτόπουλο γεμάτο ορμόνες;

Πολλοί πιστεύουν ότι τα κοτόπουλα περιέχουν ορμόνες λόγω της ταχείας ανάπτυξής τους ή επειδή το κρέας τους φαίνεται πιο μαλακό από παλιότερα.

Ανακαλούνται 16.000 κουτιά αναψυκτικού λόγω καρκινογόνου χημικής ουσίας

Η ουσία μπορεί να συμβάλλει στην υπερκινητικότητα στα παιδιά, στις αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμη και στη βλάβη του DNA.

Ανακαλούνται αυγά με σαλμονέλα από μεγάλα σούπερ μάρκετ

Η σαλμονέλα μπορεί να βρίσκεται στο αναπαραγωγικό σύστημα της κότας, μολύνοντας το αυγό πριν καν σχηματιστεί το κέλυφος.

Νήπια: Ανησυχητικά τα ευρήματα μελέτης για την έκθεση τους σε BPA, PFAS και μόλυβδο μέσω των τροφίμων

Ευρήματα έρευνας μέσω ανάλυσης αίματος και ούρων, παιδιών ηλικίας από 1,5 έως 4 ετών

Ανακαλείται δημοφιλής σοκολάτα που περιέχει καρκινογόνους βιομηχανικούς ρύπους

Επιβεβαιώνονται για άλλη μία φορά μελέτες που δείχνουν ότι οι σοκολάτες Dubai ενέχουν κινδύνους για την υγεία, λόγω υλικών αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας

Αφθώδης πυρετός σε φάρμες: Πόσο κινδυνεύουν οι άνθρωποι από το μολυσμένο γάλα; – Επιστημονική γνωμοδότηση

Επιστημονική ανάλυση των πιθανών κινδύνων για τη δημόσια υγεία και αξιολογεί τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται.

ΕΦΕΤ: Πώς να προστατευτείτε από τροφική δηλητηρίαση και απάτη τη Σαρακοστή

Ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της Σαρακοστής

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης