Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
31.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Τροφική Αλλεργία και τροφική δυσανεξία: Ποια είναι η διαφορά;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του να είσαι αλλεργικός σε ένα φαγητό και να είσαι ευαίσθητος ή δυσανεκτικός σε αυτό;

Παθογόνα στην κουζίνα: Τεράστιες οι διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

Πως εξαπλώνονται τα παθογόνα στην κουζίνα - Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα η χώρα διαμονής είναι πιο σημαντική από την ηλικία και το φύλο όσον αφορά την υγιεινή της κουζίνας

Παιδί: Πώς να κόψετε τα σταφύλια με τον ΣΩΣΤΟ τρόπο για να αποφύγετε τον πνιγμό – Βίντεο

Ένα έξυπνο και γρήγορο κόλπο για να κόβετε τα σταφύλια κατά μήκος

EUFIC: Tο φοινικέλαιο αυξάνει την μετάσταση του καρκίνου;

Σύμφωνα με το EUFIC, τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης για το φοινικέλαιο, μπορεί να παρερμηνεύτηκαν.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα πράσινα πατατάκια;

Υπάρχει περίπτωση στη διεργασία όπου η πατάτα γίνεται πράσινη, να δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία δηλητήριο, η σολανίνη

Σκύλος σώθηκε χάρη σε χειρουργική επέμβαση – Έφαγε έξι πακέτα με σοκολατένια νομίσματα!

Το στομάχι του ήταν γεμάτο αλουμινόχαρτο από το περιτύλιγμα των σοκολατένιων νομισμάτων και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση

Πως να εντοπίσετε εύκολα το νοθευμένο μέλι

Οι εύκολες δοκιμές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που αγοράσατε είναι πραγματικό μέλι

Πως να διατηρήσετε ασφαλή τα περισσεύματα από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πάντα οι Ελληνίδες νοικοκυρές μαγειρεύουν περισσότερα απ' όσα θα απολαύσουν οι καλεσμένοι, γιατί πρώτα πρέπει να χορτάσει το μάτι και μετά το στομάχι

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. είναι παρών στο πλευρό του καταναλωτή, εντατικοποιώντας τους ελέγχους του στην αγορά των τροφίμων και επιδιώκοντας συνεχή επικοινωνία με κάθε πρόσφορο μέσο για την ενημέρωση των καταναλωτών.

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Ανάκληση κοτόπουλου CORDON BLUE Ελληνικής εταιρείας λόγω σαλμονέλας

Στο προϊόν διαπιστώθηκε από το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

ΕΟΦ: Ανάκληση γνωστών συμπληρωμάτων λόγω αιθυλενοξειδίου

Ποιες εταιρείες τα διακινούν

Tα ποπ κορν στα μικροκύματα είναι επικίνδυνα για την υγεία;

Τα πρόσθετα γεύσης όπως το διακετύλιο και άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε σακούλες ποπ κορν για φούρνο μικροκυμάτων, έχουν κατηγορηθεί ως μη ασφαλή για την υγεία. Τι ισχύει όμως τελικά;

Πως να ξεπαγώσετε με ασφάλεια την γαλοπούλα

Η προετοιμασία της γαλοπούλας αποτελεί πρόκληση για την μαγείρισσα ή τον μάγειρα του σπιτιού καθώς πρόκειται για ένα τρόφιμο ιδιαίτερα ευαλλοίωτο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση καταστρέφοντας τις γιορτές μας

Πρέπει να πλένετε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα πριν το μαγείρεμα;

Πως να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Προσοχή: Μην δοκιμάζετε ΠΟΤΕ ωμή ζύμη για γλυκά

Αν και δελεαστική, η ωμή ζύμη μπισκότων δεν πρέπει να καταναλώνεται. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το ωμό αλεύρι μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο με τα ωμά αυγά

Ποιες τροφές μπορεί να προκαλέσουν τροφικές δηλητηριάσεις

Το είδος των αποδεικτικών στοιχείων που συνδέουν την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου τροφίμου με ένα ξέσπασμα

Η Foodwatch καταγγέλλει παρουσία επικίνδυνων υδρογονανθράκων σε προϊόντα διατροφής

Ένα στα οκτώ προϊόντα είναι μολυσμένα με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτών ελαίων (MOAH)

Γιατί πρέπει πάντα, να πλένουμε το αβοκάντο πριν το κόψουμε

Το Viral βίντεο για το πλύσιμο του αβοκάντο

Επικίνδυνες Φθαλικές ενώσεις στα φαγητά των fast Food!

Συγκλονιστικά τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τα φαγητά των fast food στις ΗΠΑ

Παιδί: Αλλεργία σε ξηρούς καρπούς – Πρώτος “ένοχος” το φουντούκι

Επιστημονική μελέτη για τα κλινικά και αλλεργικά χαρακτηριστικά των παιδιών με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς (TN και φιστίκια)

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η ΕΕ αλλάζει τον κανονισμό για τη λιστέρια – Από ποια τρόφιμα κινδυνεύουμε

Η λιστερίωση είναι σπάνια, αλλά έχει ποσοστά θνησιμότητας που φτάνουν το 30%.

ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ – Σοβαρός κίνδυνος από τα ψεύτικα κοσμήματα

Προσοχή στα φθηνά Κοσμήματα – Περιέχουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες - Εκατοντάδες ενημερώσεις στο RAPEX και ανακλήσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΕ: Οριστικό ΤΕΛΟΣ στη δισφαινόλη Α (BPA) στα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Ο "κύβος ερρίφθη" την περασμένη εβδομάδα και τα κράτη μέλη ενέκριναν την πρόταση της Επιτροπής για απαγόρευση της Δισφαινόλης Α σε συσκευασίες τροφίμων και ποτών.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης