Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελομακάρονα, αμυγδαλωτά και μουστοκούλουρα στα καλύτερα μπισκότα του κόσμου

ΑρχικήΝέαΜελομακάρονα, αμυγδαλωτά και μουστοκούλουρα στα καλύτερα μπισκότα του κόσμου
spot_img

Από τη λίστα με τα 100 καλύτερα μπισκότα σύμφωνα με το TasteAtlas.

    Στην κορυφή της λίστας του TasteAtlas για το 2024 με τα 100 καλύτερα μπισκότα παγκοσμίως, βρίσκονται τα μελομακάρονα, τα αμυγδαλωτά και τα μουστοκούλουρα, ενώ έπονται στη λίστα οι κουραμπιέδες και τα χιώτικα μαρούλια. Πρόκειται για κορυφαίο διαδικτυακός ταξιδιωτικό οδηγό για παραδοσιακά τρόφιμα που συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές, κριτικές κριτικών τροφίμων και ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή συστατικά και πιάτα ανά την υφήλιο.

   Μόλις στην πρώτη πεντάδα, συναντάμε τα παραδοσιακά κατα την περίοδο των Χριστουγέννων, μελομακάρονα, τα οποία φέρεται να προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη. Αυτά τα νόστιμα σιμιγδαλένια μπισκότα αρωματίζονται παραδοσιακά με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ. Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι μελιού και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μια άλλη ελληνική απόλαυση που ακούει στο όνομα φοινικιά αναφέρεται σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που τηγανίζεται περιστασιακά και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και τα δύο ονόματα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά.

   Έπειτα στη θέση 11 της λίστας βρίσκονται τα κυκλαδίτικα αμυγδαλωτά ή αλλιώς ροζέτες, τα οποία παρασκευάζονται από αλεσμένα αμύγδαλα, ασπράδια αυγών, ζάχαρη και διάφορα αρώματα όπως νερό από άνθη πορτοκαλιάς, λικέρ ή βανίλια. Συνήθως διακοσμημένα με αμύγδαλα ή ροδέλες αμυγδάλου, έρχονται σε διάφορες μορφές και περιστασιακά συνδυάζονται με κρέμες ζαχαροπλαστικής.

   Δυο θέσεις πιο κάτω βρίσκονται τα μουστοκούλουρα, που παρασκευάζονται από μούστο σταφυλιού ή πετιμέζι, μια μελάσα σταφυλιού που μοιάζει με σιρόπι. Αναμειγνύεται σε μια εύπλαστη ζύμη που συνδυάζει ζάχαρη ή μέλι, αλεύρι, διογκωτικό, χυμό πορτοκαλιού και μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο. Η ζύμη παραδοσιακά διαμορφώνεται σε λεπτά ρολά που στη συνέχεια στροβιλίζονται σε μεσαίου μεγέθους στρογγυλά μπισκότα και καταλήγουν είτε πιο τραγανά είτε πιο μαλακά.

   Στη συνέχεια της λίστας υπάρχουν κι αλλά παραδοσιακά ελληνικά μπισκότα όπως οι κουραμπιέδες, τα χιώτικα μαμούλια και τα μαξιμαδάκια με το σουσάμι, ενώ περιλαμβάνονται μπισκότα από κάθε γωνία του κόσμου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο