Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια ελληνικά βιβλία μαγειρικής προτείνει το Βρετανικό Evening Standard

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΠοια ελληνικά βιβλία μαγειρικής προτείνει το Βρετανικό Evening Standard
spot_img

Αποθέωση της ελληνικής κουζίνας μέσα από τρία βιβλία

Η δημοφιλής ιστοσελίδα Evening Standard, του Λονδίνου δημοσίευσε άρθρο για τα καλύτερα ελληνικά βιβλία μαγειρικής για νόστιμες παραδοσιακές συνταγές, με στόχο να βοηθήσει τους αναγνώστες να δημιουργήσουν εμβληματικές ελληνικές γεύσεις και πιάτα.

Σύμφωνα με την ES στην Ελλάδα υπάρχουν γαλήνιες παραλίες με πεντακάθαρη θάλασσα, πολυσύχναστες τοπικές πόλεις γεμάτες ιστορικά ερείπια και φυσικά άφθονα φρέσκα και γευστικά φαγητά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χάρη στη γεωγραφική του θέση, το ελληνικό φαγητό είναι ένας συνδυασμός επιρροών από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή που σημαίνει ότι δεν θα πάρετε ένα μείγμα μπαχαρικών, βοτάνων και γεύσης όπως αυτό πουθενά αλλού στον κόσμο. Αν θέλετε να αναδημιουργήσετε αυτά τα νόστιμα πιάτα που απολαύσατε στις τελευταίες διακοπές σας στην Ελλάδα, η ES προτείνει τρία βιβλία μαγειρικής. Καθένα περιλαμβάνει πολλές συνταγών για κάθε περίσταση από λαχταριστά φρέσκα ψάρια, κρεατικά μαγειρευτά έως και απλά street food, όπως ο γύρος.

Ως χώρα που φημίζεται η Ελλάδα, για τους νόστιμους μεζέδες της, αναφέρει η ES, αυτά τα βιβλία μαγειρικής θα σας διδάξουν όχι μόνο την τέχνη της μαγειρικής, αλλά και τη φιλοξενία.

To δημοσίευμα αποθεώνει το βιβλίο “Greece- The Cookbook”, με περισσότερες από 600 συνταγές γραμμένες από τη λάτρη της σεφ, Βέφα Αλεξιάδου, και στο οποίο υπάρχουν τα πάντα, από απλά πρωινά ψωμιά και ντιπ, όπως το Τζατζίκι μέχρι υπέροχα γεύματα γεμάτα με εποχιακά προϊόντα όπως το κοτόπουλο με τουρσί λεμόνι και γεμιστά κολοκυθάκια.

Ακολουθεί το βιβλίο “Ταβέρνα: συνταγές από μια κυπριακή κουζίνα” το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα προσφέρει πληθώρα παραδοσιακών συνταγών, όλες εκσυγχρονισμένες και μεταμορφωμένες, ώστε να είναι απλές στην υλοποίηση σε ένα δυτικό σπίτι.

Και η τρίτη επιλογή του ES είναι το βιβλίο “Αιγαίο: Συνταγές από το βουνό στη θάλασσα” της σεφ, Μαριάννας Λειβαδιτάκη η οποία έχει συγκεντρώσει συνταγές από τη θάλασσα, τη γη και το βουνό με έμφαση στα εποχιακά προϊόντα και τα νόστιμα πιάτα που είναι ιδανικά για να τα μοιραστείτε και να τα απολαύσετε με παρέα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι πρώτες εικόνες από την τελετή απονομής των βραβείων FEA – Φωτο

Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην τελετή απονομής των βραβείων FoodExperts’ Awards του Cibum.

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο