Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια ελληνικά βιβλία μαγειρικής προτείνει το Βρετανικό Evening Standard

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΠοια ελληνικά βιβλία μαγειρικής προτείνει το Βρετανικό Evening Standard
spot_img

Αποθέωση της ελληνικής κουζίνας μέσα από τρία βιβλία

Η δημοφιλής ιστοσελίδα Evening Standard, του Λονδίνου δημοσίευσε άρθρο για τα καλύτερα ελληνικά βιβλία μαγειρικής για νόστιμες παραδοσιακές συνταγές, με στόχο να βοηθήσει τους αναγνώστες να δημιουργήσουν εμβληματικές ελληνικές γεύσεις και πιάτα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ES στην Ελλάδα υπάρχουν γαλήνιες παραλίες με πεντακάθαρη θάλασσα, πολυσύχναστες τοπικές πόλεις γεμάτες ιστορικά ερείπια και φυσικά άφθονα φρέσκα και γευστικά φαγητά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χάρη στη γεωγραφική του θέση, το ελληνικό φαγητό είναι ένας συνδυασμός επιρροών από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή που σημαίνει ότι δεν θα πάρετε ένα μείγμα μπαχαρικών, βοτάνων και γεύσης όπως αυτό πουθενά αλλού στον κόσμο. Αν θέλετε να αναδημιουργήσετε αυτά τα νόστιμα πιάτα που απολαύσατε στις τελευταίες διακοπές σας στην Ελλάδα, η ES προτείνει τρία βιβλία μαγειρικής. Καθένα περιλαμβάνει πολλές συνταγών για κάθε περίσταση από λαχταριστά φρέσκα ψάρια, κρεατικά μαγειρευτά έως και απλά street food, όπως ο γύρος.

Ως χώρα που φημίζεται η Ελλάδα, για τους νόστιμους μεζέδες της, αναφέρει η ES, αυτά τα βιβλία μαγειρικής θα σας διδάξουν όχι μόνο την τέχνη της μαγειρικής, αλλά και τη φιλοξενία.

To δημοσίευμα αποθεώνει το βιβλίο “Greece- The Cookbook”, με περισσότερες από 600 συνταγές γραμμένες από τη λάτρη της σεφ, Βέφα Αλεξιάδου, και στο οποίο υπάρχουν τα πάντα, από απλά πρωινά ψωμιά και ντιπ, όπως το Τζατζίκι μέχρι υπέροχα γεύματα γεμάτα με εποχιακά προϊόντα όπως το κοτόπουλο με τουρσί λεμόνι και γεμιστά κολοκυθάκια.

Ακολουθεί το βιβλίο “Ταβέρνα: συνταγές από μια κυπριακή κουζίνα” το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα προσφέρει πληθώρα παραδοσιακών συνταγών, όλες εκσυγχρονισμένες και μεταμορφωμένες, ώστε να είναι απλές στην υλοποίηση σε ένα δυτικό σπίτι.

Και η τρίτη επιλογή του ES είναι το βιβλίο “Αιγαίο: Συνταγές από το βουνό στη θάλασσα” της σεφ, Μαριάννας Λειβαδιτάκη η οποία έχει συγκεντρώσει συνταγές από τη θάλασσα, τη γη και το βουνό με έμφαση στα εποχιακά προϊόντα και τα νόστιμα πιάτα που είναι ιδανικά για να τα μοιραστείτε και να τα απολαύσετε με παρέα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα