Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το νερό που βράσατε τα αυγά

ΑρχικήΟικιακάΓιατί δεν πρέπει να πετάτε το νερό που βράσατε τα αυγά
spot_img

Πετάτε κι εσείς το νερό μετά το βράσιμο των αυγών; Κακώς!

Το νερό στο οποίο βράζονται τα αυγά περιέχει ισχυρά θρεπτικά συστατικά που ξεπλένονται από τα τσόφλια και τα ασπράδια των αυγών κατά τη διαδικασία βρασμού. Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και μικρές ποσότητες φωσφόρου και σιδήρου.

- Advertisement -

Δείτε γιατί δεν πρέπει ποτέ να πετάτε αυτό το νερό και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Ιδανικό για λίπασμα

Το βραστό νερό αυγών είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία είναι ευεργετικά για τα φυτά. Αφήνοντας το νερό να κρυώσει, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου ή τον κήπο σας. Αυτά τα μέταλλα μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά σας να αναπτυχθούν βελτιώνοντας την ποιότητα του εδάφους τους. Επιπλέον, το ασβέστιο σε αυτό το νερό υποστηρίζει την ανάπτυξη των ριζών, ενώ το μαγνήσιο ενισχύει την παραγωγή χλωροφύλλης, κάνοντας τα φυτά σας πιο πράσινα και πιο ζωντανά. Απλά φροντίστε να αφήσετε το νερό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσετε, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τα ευαίσθητα φυτά.

Για το ξέβγαλμα των μαλλιών

Η χρήση νερού από βραστά αυγά μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό φυσικό ξέβγαλμα για τα μαλλιά σας. Τα μέταλλα στο νερό βοηθούν στην ενίσχυση των τριχοθυλακίων, στη μείωση της πιτυρίδας και στην προώθηση λαμπερών, υγιών μαλλιών. Απλά αφήστε το νερό να κρυώσει και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το στο τελευταίο ξέβγαλμα μετά το λούσιμο των μαλλιών σας. Τα μέταλλα του αυγού μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ελαστικότητας και της απαλότητας των μαλλιών.

Για καθάρισμα

Τα ίδια μέταλλα που ωφελούν τα φυτά και τα μαλλιά μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα κατά τον καθαρισμό. Η ελαφρώς αλκαλική φύση του βρασμένου αυγόνερου μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση του λίπους και της βρωμιάς. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τις επιφάνειες της κουζίνας, τις εστίες μαγειρέματος ή ακόμα και να αφαιρέσετε τα κολλώδη υπολείμματα. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε το κρύο νερό του αυγού στο πλυντήριο πιάτων ή στο πλυντήριο ρούχων σας για να προσθέσετε λίγη επιπλέον καθαριστική δύναμη, καθιστώντας το μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα χημικά καθαριστικά.

Κομποστοποίηση

Το νερό από βραστά αυγά μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία κομποστοποίησης. Τα μέταλλα του νερού λειτουργούν ως καταλύτης που βοηθά στην πιο αποτελεσματική διάσπαση των οργανικών υλικών. Ρίχνοντας το κρύο νερό στον κάδο κομποστοποίησης μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη ωφέλιμων μικροβίων, τα οποία διασπούν τα υπολείμματα τροφών και τα οργανικά απόβλητα, μετατρέποντάς τα σε λίπασμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Προσθέτει επίσης λίγη επιπλέον υγρασία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία κομποστοποίησης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία

Γιατί το ψωμί χαλάει τόσο γρήγορα; Το λάθος που κάνουμε

Εάν το ψωμί σας δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα