Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί πολλά εστιατόρια είναι κλειστά τις Δευτέρες;

ΑρχικήΟικιακάΓιατί πολλά εστιατόρια είναι κλειστά τις Δευτέρες;
spot_img

cibum team

Εάν είστε από εκείνους που οι ημέρες εξόδου περιορίζονται σε Παρασκευή Σαββάτο και Κυριακή δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Τα εστιατόρια αυτές τις ημέρες είναι πάντοτε ανοιχτά.

Εάν όμως είστε από τους άτυχους που τις παραπάνω ημέρες εργάζονται και θέλουν να απολαύσουν ένα δείπνο σε εστιατόριο την πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποτύχετε. Τα περισσότερα εστιατόρια (και όχι μόνο στη Ελλάδα) την Δευτέρα παραμένουν κλειστά και ιδού ο λόγος ή μάλλον οι λόγοι…

 Δεν υπάρχει οικονομικό όφελος

Παραδοσιακά η Δευτέρα είναι η ημέρα με τη λιγότερη κίνηση γενικότερα και, όχι μόνο στα εστιατόρια. Ο κόσμος έχει βγει, έχει διασκεδάσει και έχει ξεδώσει το ΠΣΚ, και επιπλέον η Δευτέρα από άποψη εργασίας είναι η πιο κουραστική. Συνεπώς οι πιθανότητες για έξοδο τη Δευτέρα είναι από ελάχιστες έως μηδενικές, μειώνοντας το περιθώριο κέρδους για τους επαγγελματίες εστίασης.

Έλλειψη προσωπικού

Άλλος ένας λόγος είναι το ολιγομελές προσωπικό. Για να λειτουργεί ένα εστιατόριο 7 ημέρες την εβδομάδα, οπωσδήποτε χρειάζεται επιπλέον άτομα, έστω και με μερική απασχόληση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τα ρεπό των υπολοίπων, μία πρακτική που δεν συμφέρει οικονομικά την ιδιοκτησία. Οπότε οι υπάλληλοι παίρνουν το ένα τους ρεπό, όλοι μαζί τη Δευτέρα κι ο ιδιοκτήτης ξεμπερδεύει μια και έξω.

Βέβαια οι μεγάλες αλυσίδες πρόχειρου φαγητού δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, καθώς διαθέτουν πολύ προσωπικό ενώ ταυτόχρονα το γρήγορο φαγητό έχει εξελιχθεί σε… «είδος πρώτης ανάγκης» το οποίο βρίσκεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Ταυτόχρονα η απαίτηση σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις για μέγιστη κερδοφορία είναι επιτακτική, πράγμα που δεν συμβαίνει με τις μικρές επιχειρήσεις… όχι ότι δεν θέλουν, απλά δεν μπορούν!

Οι «κίνδυνοι» του δείπνου της Δευτέρας

Υπάρχουν αναφορές για μπαγιάτικα δευτεριάτικα τρόφιμα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πολλά εστιατόρια δεν παραλαμβάνουν φρέσκα τρόφιμα τη Δευτέρα, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να σερβιριστείτε με φαγητό, τις πρώτες ύλες του οποίου έχει προμηθευτεί η επιχείρηση το λιγότερο την περασμένη Παρασκευή. Επιπλέον επειδή η Δευτέρα, όπως είπαμε είναι η μέρα με την λιγότερη κίνηση, είναι η πιο βολική ημέρα για να γίνουν δοκιμές και πρόβες για το καινούργιο προσωπικό, chef, σερβιτόρους και βοηθούς. Οπότε είναι πολύ πιθανό, να μην έχετε την εξυπηρέτηση που περιμένετε,  να πείτε την γνωστή Ελληνική φράση «στου κασίδη το κεφάλι…» και να αποχωρήσετε δυσαρεστημένοι.
Αν παρόλα αυτά επιμένετε να βγείτε Δευτέρα… επιλέξτε την “καθαρή” που σίγουρα και η ταραμοσαλάτα και το τουρσί θα είναι φρεσκότατα!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα