Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
29.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Έλλειψη βιταμίνης D σε Έλληνες και Κύπριους (στις πιο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης) διαπιστώνει νέα μελέτη!

Αν και η Ελλάδα και η Κύπρος είναι χώρες με περισσότερες από 2.700 ώρες ηλιοφάνεια ετησίως, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για συμπλήρωμα που κυκλοφορεί για απώλεια βάρους

Το προϊόν διαφημίζεται ως συμπλήρωμα σε κετογονικές δίαιτες αλλά δεν νομιμοποιείται να φέρει ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους.  

Προσοχή: Εντοπίστηκε πολύ υψηλή ποσότητα καδμίου σε εισαγόμενο και στην Ελλάδα, σπανάκι

Alert από RASFF – 275% παραπάνω κάδμιο από το μέγιστο επιτρεπτό!

Πόσο ακριβές είναι το ζύγισμα στα συσκευασμένα κρέατα;

Έρευνες δείχνουν ότι το βάρος στα συσκευασμένα κρέατα δεν είναι πάντα αυτό που αναγράφεται

Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές για την έκθεση σε πλαστικά

Κορυφαίος καθηγητής προειδοποιεί τους Αυστραλούς για τους κινδύνους που ενέχει η εκτεταμένη χρήση πλαστικών στην υγεία τους.

Φυσικό γλυκαντικό αλλουλόζη: Έρευνα για την άποψη των καταναλωτών

Η γεύση καθορίζει την επιλογή του γλυκαντικού από τους καταναλωτές σύμφωνα με online έρευνα στη Γερμανία

ΙΝΚΑ: Συγκεκαλυμένες ανατιμήσεις – Μειώνονται οι ποσότητες στις συσκευασίες προϊόντων

Το παγκόσμιο φαινόμενο “shrinkflation” τώρα και στην Ελλάδα

Νεολαία: Παραισθησιογόνα, εικονική πραγματικότητα και έλλειψη οράματος…

Η αύξηση της χρήσης παραισθησιογόνων από τους νέους και οι ευθύνες των μεγαλύτερων

Οξείδιο του αιθυλενίου στα πρόσθετα τροφίμων: Η πηγή του κακού…

Ο νέος κανονισμός της ΕΕ για τα πρόσθετα τροφίμων - Από πότε τίθεται σε ισχύ

Häagen-Dazs: Ανάκληση και νέων προϊόντων στην Ελλάδα

Στη λίστα με τα ανακληθέντα παγωτά της Häagen-Dazs προστίθενται και άλλα προϊόντα λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου

Απανωτά τα “χτυπήματα” στα γλυκαντικά – Συνδέονται με καρδιακές και κυκλοφοριακές παθήσεις!

Πληθαίνουν οι φωνές για τους κινδύνους των γλυκαντικών

Τρόφιμα Ιδιωτικής Ετικέτας: Είναι χαμηλότερης ποιότητας από τα προϊόντα γνωστών εταιρειών;

Η ακρίβεια έχει ωθήσει τους καταναλωτές στην αναζήτηση φτηνότερων λύσεων στη διατροφή τους, όπως με το να προτιμούν προϊόντα επωνυμίας των σουπερμάρκετ. Υπάρχουν επιπτώσεις -εκτός πλεονεκτήματα΄- από αυτή την τάση;

Επικίνδυνες χημικές ουσίες σε σχολικά είδη! Προειδοποίηση από την ANSES

Στην Ευρώπη, η κατασκευή και η χρήση των σχολικών ειδών δεν καλύπτονται από ειδικούς κανονισμούς

Φάρμακο για την παχυσαρκία μειώνει κατά 60% τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2

Η σεμαγλουτίδη (Ozempic) χορηγείται στις ΗΠΑ ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Καλό το παστελάκι… αλλά με επίστρωση σοκολάτας ακόμα καλύτερο!

Γιατί... Εννιά στους δέκα τρελαίνονται για σοκολάτα. Ο δέκατος απλώς λέει ψέματα!

Έρευνα: Συμφέροντα εταιρειών πίσω από την “υπερδιάγνωση” αλλεργιών στα βρέφη!

Εννέα στις δέκα συνταγές για εξειδικευμένα σκευάσματα για βρέφη είναι περιττές, σύμφωνα με βρετανική μελέτη

Πλύσιμο χεριών: Σημαντική μείωση σε σχέση με την εποχή κορύφωσης της πανδημίας

Χαλάρωση στο θέμα της υγιεινής των χεριών όσο φθίνει η πανδημία - Μειώθηκε ακόμα και μετά τη χρήση τουαλέτας!

Ανάκληση φυστικοβούτυρου Calvé της Unilever λόγω… καουτσούκ!

Δεν αποκλείεται ο κίνδυνος ασφυξίας ή εσωτερικών τραυματισμών

Food Fraud: Το κρέας και τα φυτικά του υποκατάστατα η Νο 1 ανησυχία των καταναλωτών για νοθεία

Η Ιρλανδική Kerry βρίσκει λύσεις για την καλύτερη συντήρηση των προϊόντων και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των καταναλωτών

Ετικέτες τροφίμων: Άλλο το αλάτι και άλλο το νάτριο!

Πρακτικές οδηγίες για να διαβάζετε σωστά την περιεκτικότητα των τροφίμων σε αλάτι

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης