Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μοσχαράκι με σάλτσα σοκολάτας!

ΑρχικήΟικιακάΜοσχαράκι με σάλτσα σοκολάτας!
spot_img

cibum team

 
  Ποιος είπε ότι η σοκολάτα δεν πάει με το φαγητό; Ότι δεν μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός κυρίως πιάτου, με μοσχαρίσιο κρέας για παράδειγμα. Και πως θα μπορούσε, ένα τρόφιμο που στον πολιτισμό των Αζτέκων ήταν θεοποιημένο, ήταν πιο πολύτιμο ακόμα και από τον χρυσό, και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως νόμισμα για να αγοράζουν άλλα τρόφιμα και αγαθά,  να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, να το εκμεταλλευόμαστε με κάθε ευκαιρία και να χαρίζει την θεσπέσια γεύση του σε όλο το φάσμα της γαστρονομίας; Και όμως γίνεται!

Η μαύρη σοκολάτα, ανακατεύεται θαυμάσια με αλμυρά φαγητά.  Και μάλιστα το αποτέλεσμα είναι απρόσμενα θαυμάσιο. Εμείς βρήκαμε και υλοποιήσαμε συνταγή για μοσχαράκι με σάλτσα σοκολάτας. Για γαρνιτούρα βράσαμε ένα πακέτο μακαρόνια με σοκολάτα που ήρθε από Ιταλία. Όμως το αποτέλεσμα, θα είναι το ίδιο απολαυστικό και με απλά μακαρόνια. Βάλτε λοιπόν σοκολάτα στη σάλτσα για το μοσχαράκι και δεν θα το μετανιώσετε.

Υλικά  για τη σάλτσα σοκολάτας

1 κουταλιά λάδι

1 κρεμμύδι

150 ml κόκκινο κρασί

100 ml ζάχαρη

100 ml νερό

2 κουταλιές της σούπας ζωμός βοδινού σε σκόνη

1 φύλλο δάφνης

1-2 κλαδάκια θυμάρι

50 gr μαύρη σοκολάτα,

1-2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Τσιαγαρίστε το κρεμμύδι στο λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρασί, τη ζάχαρη, το νερό, και τα βότανα. Καλύψτε και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Πυκνώνουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ αναμεμιγμένο με λίγο νερό. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι εάν είναι απαραίτητο. Σουρώστε το ζωμό και προσθέστε το στο ψητό μοσχαράκι.

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο!

Πληροφορίες: https://www.dansukker.co.uk/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο