Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο πιο αποτελεσματικός και ταχύτερος τρόπος για να παγώσετε μια μπύρα – Πείραμα

ΑρχικήΟικιακάΟ πιο αποτελεσματικός και ταχύτερος τρόπος για να παγώσετε μια μπύρα - Πείραμα
spot_img

Πείραμα δείχνει στην πράξη την πιο αποτελεσματική μέθοδο για να κρυώσετε γρήγορα τη μπύρα.

  Η μπύρα είναι το must του καλοκαιριού και εάν και δεν ενδείκνυται για τις πολύ ζεστές ημέρες που διανύουμε, καθώς μπορεί να προκαλέσει περισσότερη δίψα και περισσότερο ιδρώτα, εντούτοις μερικοί την προτιμούν και μάλιστα πολύ παγωμένη. Τι γίνεται όμως αν την έχετε στο ντουλάπι και όχι στο ψυγείο και σε λίγα λεπτά αρχίζει ο… τελικός του Euro;

- Advertisement -

Ενώ υπάρχουν πολύ τρόποι, όπως να την βάλετε σε ένα μπολ με παγάκια ή να την αφήσετε κάτω από κρύο νερό, η κατευθείαν στην κατάψυξη (με κίνδυνο να σπάσει το μπουκάλι) ο πιο αποτελεσματικός και πιο γρήγορος τρόπος χρειάζεται πάγο, νερό και αλάτι.  Γεμίζετε ένα μπολ με το νερό και μία μεγάλη κουταλιά αλάτι καθώς και παγάκια. Επειδή το αλάτι μειώνει αυτόματα το σημείο πήξης του νερού, ο πάγος θα λιώσει σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το συνηθισμένο, πράγμα που οδηγεί σε πιο κρύα μπύρα. Αυτό ο τρόπος δίνει μία πολύ παγωμένη μπύρα σε 15 λεπτά. Μάλιστα σύμφωνα με δοκιμές του Which, η θερμοκρασία της μπύρας πέφτει κατά 18,9°C, φτάνοντας στους 1,6°C σε μισή ώρα ενώ μετά από μια ώρα, η θερμοκρασία του ποτού φτάνει σε λίγο λιγότερο από 0°C με αυτή τη μέθοδο.

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος που είναι πολύ γνωστός και δίνει καλά αποτελέσματα, αλλά όχι όσο η παραπάνω μέθοδος. Μπορείτε να τυλίξετε τις μπύρες σε υγρές πετσέτες και να τις βάλετε στην κατάψυξη. Η θερμοκρασία της μπύρας με την τυλιγμένη πετσέτα πέφτει κατά 11,6ο C σε μισή ώρα.

Όσον αφορά στους άλλους τρόπους η κατάψυξη οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας της μπύρας κατά 12,7ο C σε 30 λεπτά, στο κάτω μέρος του ψυγείου κατά 3,6ο C και σε μπολ με πάγο κατά 3,3ο C.

Θυμηθείτε πάντως σε ημέρες καύσωνα δεν πρέπει να πίνετε μπύρα για να ξεδιψάσετε αλλά μόνο για να την απολαύσετε. Αυτό διότι, μπορεί παροδικά να δροσιστείτε αλλά, όταν το αλκοόλ εισέλθει στο σώμα, θα διεγείρει την έκκριση αδρεναλίνης, θα επιταχύνει τον καρδιακό παλμό, θα επεκτείνει τα αιμοφόρα αγγεία και θα αυξήσει τη θερμότητα που αφήνει το σώμα μέσω της εξάτμισης του νερού., που σας κάνει να διψάτε περισσότερο. Εν τω μεταξύ, το αλκοόλ θα τονώσει επίσης τα νεφρά και θα επιταχύνει το μεταβολισμό και την ούρηση, γεγονός που θα σας κάνει να χάσετε ακόμη περισσότερο νερό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα