Ενόψει της στέψης του Καρόλου Γ΄ το ΙΚΕΑ παρουσιάζει τη συνταγή για τα κεφτεδάκια Coronation Chicken.
Εν όψη της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ΄ που θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Westminster αύριο, η ΙΚΕΑ θέλησε να μοιραστεί με το κοινό της τη συνταγή Coronation. Η συνταγή των διάσημων κεφτέδων που πωλούνται κατά εκατομμύρια ετησίως, και αποκάλυψε ο κολοσσός κατά τη διάρκεια της πανδημίας, https://cibum.gr/oikiaka/sintages/keftedakia-ikea-i-perivoiti-syntagi/ τώρα έρχεται σε μια νέα “βασιλική” εκδοχή, που θα περιλαμβάνει τη σάλτσα “coronation”.
Η Karen Hughes, Country food Manager στην IKEA, λέει: “Για να τιμήσουμε τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ΄, θέλαμε να μοιραστούμε τη δική μας άποψη για το αρχικό Coronation Chicken.“Με τέσσερα απλά βήματα, ο καθένας μπορεί να απολαύσει μια σουηδική περιποίηση σε ένα πιάτο που ταιριάζει στα βρετανικά δικαιώματα με… το μαντέψατε. Καλή όρεξη ή, smaklig måltid, όπως λέμε στη Σουηδία”.
Η συνταγή περιλαμβάνει:
Για τους κεφτέδες κοτόπουλου
500 γραμμάρια HUVUDROLL κοτόπουλα ή κεφτέδες λαχανικών
Για τη σάλτσα Coronation
200 γρ μαγιονέζα (ή εναλλακτική φυτική)
100 γρ (ή εναλλακτικό φυτικής προέλευσης)
2 κοφτές κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τσάτνεϊ μάνγκο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
65 γρ σουλτανίνα
40 γρ αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Μέθοδος
Ζεσταίνουμε τους κεφτέδες (κοτόπουλο ή λαχανικών) σε ένα τηγάνι με μαγειρικό λάδι σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα (ή εναλλακτική φυτικής προέλευσης), το γιαούρτι (ή εναλλακτική φυτικής προέλευσης), τη σκόνη κάρυ, το τσάτνεϊ μάνγκο, το πιπέρι καγιέν, το χυμό λεμονιού, τη σουλτανίνα και τα βερίκοκα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και προσθέτουμε κι άλλο χυμό λεμονιού αν χρειάζεται. Σε ένα πιάτο στρώνουμε τους ψημένους κεφτέδες πάνω από τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και απολαμβάνουμε.