Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κοτόπουλο στο φούρνο – Το μυστικό του Jamie Oliver

ΑρχικήΟικιακάΚοτόπουλο στο φούρνο - Το μυστικό του Jamie Oliver
spot_img

Γρήγορο, εύκολο και θρεπτικό γεύμα με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας

Ένα πολύ κοινό πιάτο του Ελληνικού νοικοκυριού, το κοτόπουλο στον φούρνο, «απογειώνεται» με τα μυστικά του διάσημου σεφ Jamie Oliver στη συνταγή που μοιράζεται στο βιβλίο μαγειρικής του «Save with Jamie».

- Advertisement -

Συστατικά

  • Τέσσερις μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • Δύο κόκκινα κρεμμύδια
  • Μια κόκκινη πιπεριά
  • Μία κίτρινη πιπεριά
  • Έξι μπούτια κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής
  • Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
  • Μισό ματσάκι φρέσκο ​​θυμάρι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Δύο κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

Προετοιμασία

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180oC/350oF/γκάζι στο τέσσερα. Κόβουμε τις ντομάτες στα τέταρτα και τις αραδιάζουμε σε ένα ευρύχωρο ταψί.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες, στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε αυτά τα λαχανικά στο ταψί μαζί με τα μπούτια κοτόπουλου.

Θρυμματίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις ρίχνουμε στο ταψί. Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα θυμαριού πάνω από το μείγμα και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι, βαλσαμικό ξύδι και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα πάντα μαζί για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα συστατικά έχουν επικαλυφθεί ομοιόμορφα και, στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε όλο το ταψί, διασφαλίζοντας ότι τα κομμάτια κοτόπουλου δεν είναι κρυμμένα κάτω από τα λαχανικά.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να ψηθεί πλήρως, γυρίζοντας περιστασιακά τα κομμάτια κοτόπουλου και περιχύνοντας τους χυμούς από πάνω κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σερβίρετε το πιάτο με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Αν θέλετε ένα πιο πλούσιο γεύμα, συνδυάστε το με ρύζι ή φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τους νόστιμους χυμούς του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση μισού τόνου ακατάλληλων κατεψυγμένων ψαριών 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα