Γρήγορο, εύκολο και θρεπτικό γεύμα με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας
Ένα πολύ κοινό πιάτο του Ελληνικού νοικοκυριού, το κοτόπουλο στον φούρνο, «απογειώνεται» με τα μυστικά του διάσημου σεφ Jamie Oliver στη συνταγή που μοιράζεται στο βιβλίο μαγειρικής του «Save with Jamie».
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κίνδυνος από δημοφιλείς ηλεκτρικές κουζίνες – Νέα προειδοποίηση και ανάκληση πάνω από 137.000 συσκευών
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επιστήμονες βρήκαν ποιες ορμόνες μπορούν να αποτρέψουν και να θεραπεύσουν τις ρυτίδες και το γκριζάρισμα των μαλλιών
Συστατικά
- Τέσσερις μεγάλες ώριμες ντομάτες
- Δύο κόκκινα κρεμμύδια
- Μια κόκκινη πιπεριά
- Μία κίτρινη πιπεριά
- Έξι μπούτια κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής
- Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
- Μισό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Ελαιόλαδο
- Δύο κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | 50.000 δηλητηριάσεις τον χρόνο από μολυσμένα ψάρια
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τόσο γιαούρτι την εβδομάδα πρέπει να τρώτε για να μειώσετε τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου
Προετοιμασία
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180oC/350oF/γκάζι στο τέσσερα. Κόβουμε τις ντομάτες στα τέταρτα και τις αραδιάζουμε σε ένα ευρύχωρο ταψί.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες, στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε αυτά τα λαχανικά στο ταψί μαζί με τα μπούτια κοτόπουλου.
Θρυμματίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις ρίχνουμε στο ταψί. Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα θυμαριού πάνω από το μείγμα και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φριτέζα αέρα: Έτσι θα αποτρέψετε τη συσσώρευση λίπους και τη δημιουργία καπνού κατά το μαγείρεμα
Ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι, βαλσαμικό ξύδι και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα πάντα μαζί για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα συστατικά έχουν επικαλυφθεί ομοιόμορφα και, στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε όλο το ταψί, διασφαλίζοντας ότι τα κομμάτια κοτόπουλου δεν είναι κρυμμένα κάτω από τα λαχανικά.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να ψηθεί πλήρως, γυρίζοντας περιστασιακά τα κομμάτια κοτόπουλου και περιχύνοντας τους χυμούς από πάνω κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σερβίρετε το πιάτο με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα στο πλάι.
Αν θέλετε ένα πιο πλούσιο γεύμα, συνδυάστε το με ρύζι ή φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τους νόστιμους χυμούς του.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση μισού τόνου ακατάλληλων κατεψυγμένων ψαριών