Κακομάθαιτε τον εαυτό σας με μια φέτα τραγανό, βασιλικά ψημένο, μπέικον!
Ο σεφ Τζεφ Μπέικερ, υπεύθυνος εκτελεστικής ανάπτυξης της Farmison & Co, ο οποίος είχε την τιμή να μαγειρεύει για την ίδια την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, μοιράζεται το μυστικό που θα κάνει απίστευτα νόστιμο και τραγανό ένα συστατικό πρωινού που όλοι λαχταράμε πέρα από τις διατροφικές μας συνήθειες: Το μπέικον.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτά είναι τα 5 είδη θαλασσινών που καταναλώνουμε συχνά και είναι τίγκα στα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή μελέτη
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δείτε αν τρώτε αυτό για πρωινό και κόψτε το! Οδηγεί σε διπλασιασμό των κρουσμάτων άνοιας – Μελέτη

Ζεσταίνετε το τηγάνι και μετά ψήστε τις λιπαρές φέτες για να αποκτήσουν αυτήν τη λαχταριστή καραμελοποίηση, η οποία όχι μόνο κάνει το μπέικον ακαταμάχητα τραγανό αλλά και ενισχύει τη γεύση του, αναφέρει ο ειδικός.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μπαράζ ανακλήσεων Ιταλικών τυριών – Κίνδυνος λιστερίωσης
«Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε το μπέικον είναι σε ένα τηγάνι μέτριας προς δυνατή φωτιά με μικρή ποσότητα φυσικού λίπους, σοτάροντάς το από κάθε πλευρά για ένα λεπτό περίπου. Αν το μπέικον έχει στεγνώσει σωστά και έχει κοπεί σε ωραίο πάχος, θα πρέπει να καραμελώσει στις άκρες. Το λίπος στη συνέχεια θα αποδώσει χωρίς να διαλυθεί, και το μπέικον θα αποκτήσει υπέροχη γεύση. Κατά τη γνώμη μου, αν μαγειρευτεί με αυτόν τον τρόπο το μπέικον δεν θα χρειαστεί καμία σάλτσα για να βελτιώσει τη γεύση – θα είναι τέλειο έτσι».
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Προσοχή! Ανακαλείται δημοφιλής μπαταρία κουζίνας (βρύση) – Απελευθερώνει επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου
Την επόμενη φορά λοιπόν που ετοιμάζεστε για brunch, θυμηθείτε αυτές τις «βασιλικές» συμβουλές για το μπέικον.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το μυστικό για ζουμερό σολομό στον φούρνο