Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγή για μπακαλιάρο

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΣυνταγή για μπακαλιάρο
spot_img

Συνταγή για διπλομαγειρεμένο μπακαλιάρο με πατάτες , κολοκυθάκια και καρότα βραστά.

Της Χριστίνας Bors.

Μεγάλη, διπλή γιορτή η αυριανή. 25η Μαρτίου λοιπόν και οι περισσότεροι θα μαγειρέψουμε σπίτι και θα επιδιώξουμε να περάσουμε όμορφα με φίλους και τον παραδοσιακό μπακαλιάρο συνοδεία σκορδαλιάς.

Είτε κροκέτες, είτε με σκορδαλιά ή πανέ στο φούρνο, ή στον φούρνο με πατάτες, ή γεμιστός, ή στο τηγάνι με σάλτσα όπως ο καθείς επιθυμεί. Και παρά το ότι οι Αρχαίοι Έλληνες τον έλεγαν “γάιδαρο” και οι σύγχρονοι χρησιμοποιούν το όνομα του είτε για να πουν ότι κάποιος είναι πολύ αδύνατος, είτε ότι λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα (μπακαλιαρίζει) παραμένει πολύ νόστιμος.

Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή για να τον απολαύσετε.

Α. Διπλομαγειρεμένος μπακαλιάρος

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ για 4 μερίδες

  • 60 gr ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απλή
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • λάδι αραβοσίτου για το τηγάνισμα
  • 4 μερίδες μπακαλιάρου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο.

Ζεσταίνουμε το λάδι αραβοσίτου σε αντικολλητικό τηγάνι. Καρυκεύουμε το ψάρι με αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε για 4 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπολ. Βάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από τα φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου μια κουταλιά πάνω από κάθε κομμάτι).

Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο από πάνω, ενώ τα φιλέτα είναι ζεστά.

Σερβίρετε αμέσως με πατάτες , κολοκυθάκια και καρότα βραστά.

Πατάτες , κολοκυθάκια και καρότα βραστά

Υλικά (4-6 μερίδες)

  • 1 κιλό πατάτες μεσαίες
  • 500 gr κολοκυθάκια μικρά
  • 500 gr καρότα μεσαία
  • αλάτι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο, χυμός από 2 λεμόνια ή ξίδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Βάζουμε πρώτα τα καρότα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νεράκι και αλάτι και τα βράζουμε ώσπου να μισό μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να βράζουμε. Τα σουρώνουμε όλα, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα κόβουμε ή και όχι. Βάζουμε λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι, ρίγανη σε ένα σέικερ. Την σάλτσα αυτή την απλώνουμε πάνω από τα βρασμένα λαχανικά και σερβίρουμε ζεστά η κρύα!

Μην ξεχνάτε ότι το αυριανό  φαγοπότι απαιτεί το ανάλογο πότισμα. Ας το γλεντήσουμε όπως παλιά βρε αδερφέ! Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά!!!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο