Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κόλπο που θα μειώσει στο μισό το χρόνο μαγειρέματος της γαλοπούλας και θα την κάνει «λουκούμι»

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο κόλπο που θα μειώσει στο μισό το χρόνο μαγειρέματος της γαλοπούλας και θα την κάνει «λουκούμι»
spot_img

Ένα κόλπο πέντε λεπτών υποσχέται να αλλάξει το παιχνίδι στην κουζίνα.

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν προκαλεί την ίδια προσμονή σε όλους! Σε κάποιους μάλλον προκαλεί και άγχος! Στο μάγειρα, δηλαδή, που θα αναλάβει να το γεμίσει με γευστικά καλούδια και που η μάχη με το χρόνο είναι μεγάλη δοκιμασία… Ένα κόλπο πέντε λεπτών υποσχέται να αλλάξει το παιχνίδι στην κουζίνα.

Ο Τζούλιαν Κλέντα, ειδικός στη μαγειρική και ιδιοκτήτης του Maine Lobster Now, αποκάλυψε τα μυστικά του για το ψήσιμο της τέλειας χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, προτείνοντας ότι το «σπάτσωμα» του πουλερικού μπορεί να μειώσει στο μισό το χρόνο ψησίματος του. Δηλαδή, η αφαίρεση της ραχοκοκαλιάς και η… «ισοπέδωση» της γαλοπούλας, που θα οδηγήσει σε πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα και πιο τραγανή πέτσα.

Ο Τζούλιαν εξηγεί: “Χρησιμοποιήστε ψαλίδι κουζίνας για να αφαιρέσετε τη ραχοκοκαλιά, στη συνέχεια πιέστε προς τα κάτω το στήθος μέχρι να ισιώσει. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και ψήστε ως συνήθως για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.”

Αυτή η τεχνική μειώνει επίσης την πιθανότητα να στεγνώσει η γαλοπούλα. Για όσους στοχεύουν σε πιο ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα, ο Julian προσφέρει πρόσθετες συμβουλές.

  • Επιλέξετε δύο μικρότερες γαλοπούλες αντί για μία μεγάλη. “Μαγειρεύονται πιο γρήγορα, είναι πιο εύκολο το φαγητό στο χειρισμό και το κρέας είναι συχνά πιο τρυφερό. Επιπλέον, το να έχεις δύο γαλοπούλες σημαίνει διπλάσια ποσότητα τραγανής πετσούλας που αναμφισβήτητα είναι το νοστιμότερο μέρος του πιάτου.”
  • Ξεπαγώστε το πουλί σας στο ψυγείο για μία ημέρα ανά δύο κιλά βάρους. Εάν διοργανώνετε μια γιορτή, αυτό σημαίνει ότι ξεκινάτε τη διαδικασία απόψυξης αρκετές ημέρες νωρίτερα. Αυτό θα το κάνει να ψηθεί ομοιόμορφα.

Ο Τζούλιαν συνέστησε επίσης να μην πλένετε τη γαλοπούλα σας καθώς θα μπορούσε να μεταδώσει μικρόβια σε όλη την κουζίνα. Η σύστασή του είναι να το στεγνώσετε χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο