Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Gordon Ramsey

ΑρχικήΟικιακάΤο μεγάλο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Gordon Ramsey
spot_img

Η συμβουλή του σεφ υπόσχεται την πιο ζουμερή, μυρωδάτη, καλά ροδισμένη μπριζόλα, που έχετε φάει ποτέ

Ο βραβευμένος με πολλά αστέρια Michelin σεφ Gordon Ramsay αποκαλύπτει το μυστικό για το πώς θα μαγειρέψουμε μια τέλεια μπριζόλα. Και δεν είναι ανάγκη να επιλέξετε ένα ακριβό κομμάτι ribeye… Αρκεί να ακολουθήσουμε κάποιες βασικές αρχές που συστήνει ο σεφ για να φτιάξετε ένα απολαυστικό πιάτο.

- Advertisement -

Ο σεφ υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να βγάλουμε τη μπριζόλα από το ψυγείο «τουλάχιστον 10-15 λεπτά» πριν ξεκινήσει το μαγείρεμα. Να την καρυκεύσουμε γενναιόδωρα καθώς είναι σίγουρα ότι θα «χάσουμε το 30% του καρυκεύματος, στο ψήσιμο».

Εξίσου σημαντικό είναι να ζεσταθεί το τηγάνι για μερικά λεπτά πριν χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς και να προσθέσουμε τη μπριζόλα μαζί με λίγο λάδι «για ένα όμορφο ψήσιμο». Άλλωστε αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο «βράσιμο μιας μπριζόλας» και στο ψήσιμο με σοτάρισμα.«Όταν η μπριζόλα είναι θερμοκρασία δωματίου, η καραμελοποίηση γίνεται πολύ γρήγορα», υποστηρίζει.

Προσθέστε σκόρδο, δεντρολίβανο και φρέσκο ​​θυμάρι και «μην γυρίσετε τη μπριζόλα μέχρι να είναι πραγματικά έτοιμη από κάθε πλευρά», συμβουλεύει. Αφού μαγειρέψετε τη μία πλευρά (αυτό θα πάρει διαφορετικό χρόνο ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος της μπριζόλας σας), δυναμώστε τη φωτιά για να ζεσταθεί πιο γρήγορα η άλλη, πιο κρύα πλευρά. Αφού ψηθούν και οι δύο πλευρές και καρυκευτούν ξανά, προσθέστε βούτυρο

«Αν προχωρήσετε σε αυτό το βήμα πολύ νωρίς θα κάνει την μπριζόλα σας να «καεί», οπότε βεβαιωθείτε ότι θα γίνει την τελευταία στιγμή. Αλείψτε την ψημένη μπριζόλα σας, χαμηλώστε το γκάζι και αφήστε τη να καραμελώσει όμορφα για μερικά λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά. Στη συνέχεια, αλείφετε τη μπριζόλα με το βούτυρο κάθε τρία λεπτά καθώς ξεκουράζεται».

Η συμβουλή του σεφ υπόσχεται την πιο ζουμερή, μυρωδάτη, καλά ροδισμένη μπριζόλα, που έχετε φάει ποτέ.

Gordon Ramsay Makes the Perfect Steak | Cooking With Gordon | HexClad
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.

Φράουλες με 24 διαφορετικά φυτοφάρμακα – Εργαστηριακή δοκιμή του Il Salvagente

Οι φράουλες συγκαταλέγονται στα κορυφαία φρούτα που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα