Η συμβουλή του σεφ υπόσχεται την πιο ζουμερή, μυρωδάτη, καλά ροδισμένη μπριζόλα, που έχετε φάει ποτέ
Ο βραβευμένος με πολλά αστέρια Michelin σεφ Gordon Ramsay αποκαλύπτει το μυστικό για το πώς θα μαγειρέψουμε μια τέλεια μπριζόλα. Και δεν είναι ανάγκη να επιλέξετε ένα ακριβό κομμάτι ribeye… Αρκεί να ακολουθήσουμε κάποιες βασικές αρχές που συστήνει ο σεφ για να φτιάξετε ένα απολαυστικό πιάτο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καταναλωτής βρήκε νεκρή αράχνη μέσα σε καρβέλι μαύρο ψωμί
Ο σεφ υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να βγάλουμε τη μπριζόλα από το ψυγείο «τουλάχιστον 10-15 λεπτά» πριν ξεκινήσει το μαγείρεμα. Να την καρυκεύσουμε γενναιόδωρα καθώς είναι σίγουρα ότι θα «χάσουμε το 30% του καρυκεύματος, στο ψήσιμο».
Εξίσου σημαντικό είναι να ζεσταθεί το τηγάνι για μερικά λεπτά πριν χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς και να προσθέσουμε τη μπριζόλα μαζί με λίγο λάδι «για ένα όμορφο ψήσιμο». Άλλωστε αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο «βράσιμο μιας μπριζόλας» και στο ψήσιμο με σοτάρισμα.«Όταν η μπριζόλα είναι θερμοκρασία δωματίου, η καραμελοποίηση γίνεται πολύ γρήγορα», υποστηρίζει.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επείγουσα ανάκληση ποτηριών τίγκα σε δηλητηριώδη μόλυβδο – Πώς θα καταλάβεις αν τα ποτήρια σου περιέχουν την επικίνδυνη ουσία
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Παγκόσμιος Δείκτης Ανάκλησης Τροφίμων: Aνησυχητική αύξηση στις ανακλήσεις για κρέας, δημητριακά και φρέσκα προϊόντα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φακές: Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στο μαγείρεμα
Προσθέστε σκόρδο, δεντρολίβανο και φρέσκο θυμάρι και «μην γυρίσετε τη μπριζόλα μέχρι να είναι πραγματικά έτοιμη από κάθε πλευρά», συμβουλεύει. Αφού μαγειρέψετε τη μία πλευρά (αυτό θα πάρει διαφορετικό χρόνο ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος της μπριζόλας σας), δυναμώστε τη φωτιά για να ζεσταθεί πιο γρήγορα η άλλη, πιο κρύα πλευρά. Αφού ψηθούν και οι δύο πλευρές και καρυκευτούν ξανά, προσθέστε βούτυρο
«Αν προχωρήσετε σε αυτό το βήμα πολύ νωρίς θα κάνει την μπριζόλα σας να «καεί», οπότε βεβαιωθείτε ότι θα γίνει την τελευταία στιγμή. Αλείψτε την ψημένη μπριζόλα σας, χαμηλώστε το γκάζι και αφήστε τη να καραμελώσει όμορφα για μερικά λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά. Στη συνέχεια, αλείφετε τη μπριζόλα με το βούτυρο κάθε τρία λεπτά καθώς ξεκουράζεται».
Η συμβουλή του σεφ υπόσχεται την πιο ζουμερή, μυρωδάτη, καλά ροδισμένη μπριζόλα, που έχετε φάει ποτέ.