Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μεγαλύτερο λάθος στο μαγείρεμα του πουρέ πατάτας

ΑρχικήΟικιακάΤο μεγαλύτερο λάθος στο μαγείρεμα του πουρέ πατάτας
spot_img

Έτσι θα πετύχετε κρεμώδη και αφράτο πουρέ

Μήπως δεν το έχετε και πολύ με τον πουρέ πατάτας; Μπορεί να φταίει ο τρόπος με τον οποίο βράζετε τις πατάτες λένε οι ειδικοί. Πότε θα βγει πολύ νερουλός και πότε με σβώλους;

- Advertisement -

Το κόλπο για να μαγειρέψετε κρεμώδη, αφράτο πουρέ είναι να δουλέψετε με ένα στεγνή πατάτα, λένε οι ειδικοί.

Όσο πιο στεγνή είναι η πατάτα, τόσο περισσότερη κρεμώδης απαλότητα θα παραχθεί σε συνδιασμό με το βούτυρο και το γάλα – και τόσο καλύτερα θα μπορείτε να ελέγξετε την υφή της.

Η Nigella Lawson βράζει τις πατάτες της στην φλούδα τους και τις ξεφλουδίζει αμέσως μόλις ψηθούν ώστε να μην προλάβουν να μουλιάσουν.

Προτείνει μάλιστα ψήσιμο, αντί για βράσιμο ώστε οι πατάτες να μην μπουκώσουν νερό. Εναλλακτικά και το ψήσιμο στον ατμό θα μπορούσε να έχει καλά αποτελέσματα.

Ιδανικά αφήσετε τις πατάτες να ψηθούν για περίπου 20-25 λεπτά. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία

Γιατί το ψωμί χαλάει τόσο γρήγορα; Το λάθος που κάνουμε

Εάν το ψωμί σας δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα