Έτσι θα πετύχετε κρεμώδη και αφράτο πουρέ
Μήπως δεν το έχετε και πολύ με τον πουρέ πατάτας; Μπορεί να φταίει ο τρόπος με τον οποίο βράζετε τις πατάτες λένε οι ειδικοί. Πότε θα βγει πολύ νερουλός και πότε με σβώλους;
Το κόλπο για να μαγειρέψετε κρεμώδη, αφράτο πουρέ είναι να δουλέψετε με ένα στεγνή πατάτα, λένε οι ειδικοί.
Όσο πιο στεγνή είναι η πατάτα, τόσο περισσότερη κρεμώδης απαλότητα θα παραχθεί σε συνδιασμό με το βούτυρο και το γάλα – και τόσο καλύτερα θα μπορείτε να ελέγξετε την υφή της.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κονσέρβες τόνου: Μαζική ανάκληση 13 διαφορετικών προϊόντων λόγω κινδύνου θανατηφόρας αλλαντίασης
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Η Nigella Lawson βράζει τις πατάτες της στην φλούδα τους και τις ξεφλουδίζει αμέσως μόλις ψηθούν ώστε να μην προλάβουν να μουλιάσουν.
Προτείνει μάλιστα ψήσιμο, αντί για βράσιμο ώστε οι πατάτες να μην μπουκώσουν νερό. Εναλλακτικά και το ψήσιμο στον ατμό θα μπορούσε να έχει καλά αποτελέσματα.
Ιδανικά αφήσετε τις πατάτες να ψηθούν για περίπου 20-25 λεπτά.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μποϊκοτάζ εναντίον της Coca Cola γιατί στήριξε τον Τραμπ
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το απόλυτο μυστικό για πετυχημένη μαρέγκα