Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μυστικό για να μη κολλήσει ξανά το φαγητό στο τηγάνι

ΑρχικήΟικιακάΤο μυστικό για να μη κολλήσει ξανά το φαγητό στο τηγάνι
spot_img

Όλοι έχουμε βιώσει τον τρόμο όταν το φαγητό μένει κολλημένο στο τηγάνι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το οποίο στη συνέχεια είναι ένας εφιάλτης για να καθαριστεί.

Το τηγάνι είναι ένα βασικό εργαλείο για το μαγείρεμα, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο στη χρήση μερικές φορές. Το φαγητό μπορεί να κολλήσει στα τηγάνια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και το καθάρισμα μετά μπορεί να είναι δύσκολο. Ωστόσο, ένας ειδικός μοιράστηκε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε αυτόν τον εφιάλτη της κουζίνας, αν χρησιμοποιείτε τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι.

Πρόκειται για ένα απλό κόλπο που έγινε πρόσφατα viral στο TikTok, αφήνοντας τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σοκαρισμένους. Σύμφωνα με την Proclamation Goods, κάνοντας ένα απλό πράγμα θα σταματήσει το φαγητό σας να κολλάει στο τηγάνι και πρόσφατα το έδειξαν σε ένα βίντεο στο TikTok. Η γυναίκα στο επεξηγηματικό κλιπ είπε ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι δεν ξαναζεσταίνετε σωστά το τηγάνι.

Αν βάλετε το τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά και προσθέσετε μια κουταλιά νερό, θα μπορέσετε να δείτε αν είναι αρκετά καυτό. Αν το νερό είναι ακίνητο ή απλά κάθεται εκεί, τότε είπε ότι δεν είναι αρκετά ζεστό. Από την άλλη πλευρά, αν το νερό διασπάται σε “πολλές μικροσκοπικές χάντρες”, τότε είναι πολύ ζεστό. Αυτό που θέλετε είναι το νερό να σχηματίζει μια χάντρα που “γλιστράει γύρω από ένα κομμάτι” και “μοιάζει με υδράργυρο”, πράγμα που σημαίνει ότι το τηγάνι είναι έτοιμο για χρήση.

Από τη στιγμή που το κόλπο μοιράστηκε στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι – και έχουν ορκιστεί να το χρησιμοποιήσουν την επόμενη φορά που θα μαγειρέψουν. Ένα άτομο δήλωσε: «Το πιο χρήσιμο hack. Αυτό λειτουργεί πραγματικά και το χρησιμοποιώ πάντα». Ένας άλλος απάντησε: «Το χρησιμοποίησα σήμερα. Λειτουργεί.» Στο μεταξύ, ένας τρίτος σχολίασε: «Ή απλά χρησιμοποιήστε βούτυρο.»

Ορισμένοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι θα ήταν ευκολότερο και λιγότερο χρονοβόρο να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αξίζει όμως να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε ένα ανοξείδωτο τηγάνι. Ένα άλλο κόλπο στο τηγάνι που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε είναι από την σταρ του TikTok Donna, @donnabonnana, η οποία μοιράστηκε την τεχνική που “αλλάζει το παιχνίδι” αφού ο σύζυγός της πρότεινε την ιδέα, λέγοντας ότι οι άνθρωποι μπορεί να επωφεληθούν από τη συμβουλή.

Στο βίντεο που μοιράστηκε στο TikTok, η Donna φαίνεται να τηγανίζει ένα σάντουιτς με τυρί και στη συνέχεια βάζει μια σπάτουλα από πάνω και γυρίζει το τηγάνι – μεταφέροντας το βάρος στο εργαλείο χειρός. Στη συνέχεια, ανασηκώνει το τηγάνι από το σάντουιτς, το οποίο τώρα κάθεται πάνω στη σπάτουλα, πριν το μεταφέρει ξανά στο τηγάνι για να μαγειρέψει την αντίθετη πλευρά.

Ανεβάζοντας το κλιπ στο TikTok, η Donna ανέφερε στη λεζάντα του βίντεο: «Ο σύζυγός μου ήταν ενθουσιασμένος, είπε ότι θα έπρεπε να κάνεις ένα από αυτά τα βίντεο “Ήμουν σήμερα χρονών…” και να τους δείξεις πώς γυρίζω τα σάντουιτς με ψητό τυρί». Το βίντεο σύντομα έγινε viral και τώρα έχει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια προβολές, μαζί με 434.000 likes και περισσότερα από 8.000 σχόλια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.

“Τρελός” επιστήμονας κατάπιε 15 χημικές ουσίες PFAS για να δει τι θα πάθει!”

Για το πόσο γρήγορα τα PFAS απεκκρίνονται από τον οργανισμό, τα ζωικά πειράματα έχουν περιορισμένη αξία γι αυτό και ο επιστήμονας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων πήρε το θέμα πάνω του
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο