Αβοκάντο

Γιατί πρέπει να βάλετε το αβοκάντο στην καθημερινή σας διατροφή

cibum team


Μέχρι τώρα ξέραμε το «ένα μήλο την ημέρα». Πλέον, ήρθε η ώρα να προσθέσουμε στη σοφή λαϊκή ρήση και «ένα αβοκάντο»!

Το αβοκάντο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και μονοκόρεστα λιπαρά, είναι υγιεινή τροφή που οφέλη για την καρδιά, αλλά και γενικά την υγεία μας.

Όπως φαίνεται η καθημερινή κατανάλωσή του κρατά… χαρούμενα το μικροβίωμα του εντέρου μας και συμβάλει στην υεγία του γαστρεντερικού συστήματος.

Νέα έρευνα από το τμήμα Αγροτικών, Καταναλωτικών και Περιβαλλοντικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ιλινόις ανακάλυψε πως όσοι ατανάλωναν αβοκάντο με το καθημερινό τους γεύμα, διέθεταν περισσότερα μικρόβια του εντέρου που βοηθούν στην διάσπαση των ινών και παράγουν μεταβολίτες που ενισχύουν την υγεία του εντέρου.

Επίσης, είχαν μεγαλύτερη ποικιλία μικροβίων σε σχέση με ανθρώπους που δεν κατανάλωναν αβοκάντο σε καθημερινή βάση.

Ξέρουμε ότι η κατανάλωση αβοκάντο βοηθά στην αίσθηση πληρότητας και στη μείωση της χοληστερίνης, δεν γνωρίζαμε όμως πως επηρεάζει τα μικρόβια του εντέρου και τους μεταβολίτες που παράγουν αυτά τα μικρόβια», λέει η Sharon Thompson, τελειόφοιτη του τμήματος Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου του Ιλινόις και επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας.

Προηγούμενες έρευνες έχουν ασχοληθεί με την κατανάλωση αβοκάντο στα πλαίσια της απώλειας βάρους, όμως στη συγκεκριμένη έρευνα, οι οδηγίες προς του συμμετέχοντες ήταν να μην αλλάξουν κάτι στις διατροφικές τους συνήθειες. Έτρωγαν καθημερινά τα γεύματά τους ως συνήθως, και άλλαζαν ένα γεύμα της ημέρας με αυτό που όριζαν οι ερευνητές.

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά και οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, παρ’ όλο που η ομάδα που κατανάλωνε αβοκάντο λάμβανε περισσότερες θερμίδες με το γεύμα της, απέβαλλε περισσότερο λίπος.

Με πληροφορίες από medicaldialogues.in

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;