Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί πρέπει να βάλετε το αβοκάντο στην καθημερινή σας διατροφή

ΑρχικήΟικιακάΓιατί πρέπει να βάλετε το αβοκάντο στην καθημερινή σας διατροφή
spot_img

cibum team

Μέχρι τώρα ξέραμε το «ένα μήλο την ημέρα». Πλέον, ήρθε η ώρα να προσθέσουμε στη σοφή λαϊκή ρήση και «ένα αβοκάντο»!

Το αβοκάντο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και μονοκόρεστα λιπαρά, είναι υγιεινή τροφή που οφέλη για την καρδιά, αλλά και γενικά την υγεία μας.

Όπως φαίνεται η καθημερινή κατανάλωσή του κρατά… χαρούμενα το μικροβίωμα του εντέρου μας και συμβάλει στην υεγία του γαστρεντερικού συστήματος.

Νέα έρευνα από το τμήμα Αγροτικών, Καταναλωτικών και Περιβαλλοντικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ιλινόις ανακάλυψε πως όσοι ατανάλωναν αβοκάντο με το καθημερινό τους γεύμα, διέθεταν περισσότερα μικρόβια του εντέρου που βοηθούν στην διάσπαση των ινών και παράγουν μεταβολίτες που ενισχύουν την υγεία του εντέρου.

Επίσης, είχαν μεγαλύτερη ποικιλία μικροβίων σε σχέση με ανθρώπους που δεν κατανάλωναν αβοκάντο σε καθημερινή βάση.

Ξέρουμε ότι η κατανάλωση αβοκάντο βοηθά στην αίσθηση πληρότητας και στη μείωση της χοληστερίνης, δεν γνωρίζαμε όμως πως επηρεάζει τα μικρόβια του εντέρου και τους μεταβολίτες που παράγουν αυτά τα μικρόβια», λέει η Sharon Thompson, τελειόφοιτη του τμήματος Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου του Ιλινόις και επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας.

Προηγούμενες έρευνες έχουν ασχοληθεί με την κατανάλωση αβοκάντο στα πλαίσια της απώλειας βάρους, όμως στη συγκεκριμένη έρευνα, οι οδηγίες προς του συμμετέχοντες ήταν να μην αλλάξουν κάτι στις διατροφικές τους συνήθειες. Έτρωγαν καθημερινά τα γεύματά τους ως συνήθως, και άλλαζαν ένα γεύμα της ημέρας με αυτό που όριζαν οι ερευνητές.

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά και οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, παρ’ όλο που η ομάδα που κατανάλωνε αβοκάντο λάμβανε περισσότερες θερμίδες με το γεύμα της, απέβαλλε περισσότερο λίπος.

Με πληροφορίες από medicaldialogues.in

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο