Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

VEGANism

Καινοτομία: Εναλλακτικό γάλα από… πιπεριές τσίλι!

Η πιο "καυτή" νέα τάση γάλακτος.

Κατμάρ: Το γλυκό του φτωχού – Το πιο γρήγορο νηστίσιμο γλυκάκι

Η συνταγή της γιαγιάς Ευτέρπης από τον Άγιο Βασίλειο (Θύριο) Αιτωλοακαρνανίας.

Συνταγή για νηστίσιμο και vegan ψητό «Αρνί» σε ελληνικό στυλ (Κλέφτικο)

Ο ιστότοπος seitan society δημοσίευσε συνταγή για  το παραδοσιακό ελληνικό ψητό αρνί χωρίς αρνί! 

7 γαλακτοκομικοί κολοσσοί μπήκαν δυναμικά στα εναλλακτικά-φυτικά προϊόντα

Επτά εταιρείες που έχουν φέρει πολλά καινοτόμα φυτικά γαλακτοκομικά στην διεθνή αγορά τα τελευταία χρόνια.

Μήπως το μέλλον των φυτικών τροφίμων διαγράφεται ζοφερό; Τι σημαίνει η πρόσφατη απόφαση της Nestle

Γιατί καταργούνται γνωστά φυτικά προϊόντα; Τι σημαίνει αυτό για τη βιομηχανία φυτικών τροφίμων; Υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης;

Τελικά τα μαγειρεμένα τρόφιμα έχουν περισσότερες θερμίδες από τα ωμά;

Ισχύει πως ο ανθρώπινος οργανισμός, απορροφά περισσότερες θερμίδες από το μαγειρεμένο φαγητό σε σχέση με το ωμό;

To Jumbo “κράζει” τους vegan – H διαφήμιση του Μπουγά που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Τον Τάσο Μπουγά επέλεξε η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo για την καθιερωμένη πλέον πασχαλινή διαφήμιση, η οποία έγινε viral από τις πρώτες κιόλας ώρες της προβολής της.

Αρακάς & φάβα: Οι ηγέτες των εναλλακτικών πρωτεϊνών

Οφέλη, λειτουργικά πλεονεκτήματα και εφαρμογές στο σύγχρονες διατροφικές τάσεις

Μελέτη: Τα φυτικά κρέατα μπορεί να διευρύνουν τις αλλεργίες στους αλλεργικούς καταναλωτές

Η εισαγωγή νέων τροφίμων στην αγορά θα πρέπει να συνοδεύεται από κατάλληλη αξιολόγηση του κινδύνου ανάπτυξης νέων τροφικών αλλεργιών.

Veganism: Το τόφου ως… σεξουαλικό υπονοούμενο!

Αναγκάζουν χορτοφάγο να αλλάξει την πινακίδα κυκλοφορίας γιατί το LUVTOFU παραπέμπει σε σεξουαλική αναφορά.

Πώς να φτιάξετε νηστήσιμα (και vegan) τηγανητά αυγά

Μία ευφάνταστη συνταγή για να απολαύσετε αυγά και κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Έλληνες κρεοπώλες εναντίον των vegan κρεοπωλείων – Αφορμή η χρηματοδότηση του “Vegan Butcher” από τον ΑΝΤ1

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών διερωτάται "πως ανοίγει ένα Vegan Κρεοπωλείο"; Θέτει θέμα αθέμιτων πρακτικών και παραπλάνησης καταναλωτή.

Το αγαπημένο ΝΟΥΝΟΥ τώρα και σε vegan!

Η νέα σειρά ΝΟΥΝΟΥ Φυτικό αποτελείται από 3 υπέροχες γεύσεις -Αμύγδαλο, Αμύγδαλο με 0% Ζάχαρη και Βρώμη Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης.

Veganism: Τόνος χωρίς… τόνο σε κονσέρβα

Η ισραηλινή εταιρεία Vgarden παράγει φυτικό υποκατάστατο τόνου σε κονσέρβα, για εύκολη αποθήκευση.

ΗΠΑ: Κοινοπραξία για την μελέτη των βακτηρίων που μολύνουν τις φυτικές εναλλακτικές πρωτεΐνες

Ο έλεγχος για τα μικρόβια που μπορούν να μολύνουν τις εναλλακτικές πρωτεΐνες είναι απαραίτητος για την ασφάλεια περίπου 80 εκατ. ανθρώπων που τρέφονται κατά βάση από αυτές.

General Mills: Τίτλοι τέλους για το Vegan τυρί Bold Cultr

Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει κάτι για την πορεία των φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων;

Plant-Based Universities: Κερδίζει έδαφος η εκστρατεία υιοθέτησης Vegan μενού στα Πανεπιστήμια

Μετά το Stirling και οι φοιτητές του Κέμπριτζ απαιτούν 100% vegan γεύματα στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου.

IKEA: Καταργεί τα προϊόντα ζωικής προέλευσης από τα γεύματά της

Θέλοντας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ο Σουηδικός κολοσσός έχει ένα γενικότερο πλάνο αντικατάστασης των γευμάτων του  από ζωικά σε φυτικά, σε ποσοστό 50% μέσα στην επόμενη τριετία.

Τι είναι ο καταναλωτής “κοινωνικός παμφάγος” και ποιος ο ρόλος που επιτελεί στην κοινωνία

Με τις vegan δίαιτες να γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλείς, εμφανίζονται μαζί τους και άλλες διατροφικές υποκατηγορίες, πιο ευέλικτες ως προς την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Vegan: Μαρέγκα από… ρεβίθια η νέα τάση – Επιστημονική μελέτη

Μαρέγκες από aquafaba, το υγρό που λαμβάνεται μετά το μαγείρεμα οσπρίων το οποίο αντικαθιστά επάξια το ασπράδι αυγού.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης