Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

VEGANism

Προ των πυλών γάλα από… μανιτάρια!

Οι ευεργετικές ιδιότητες των μανιταριών τώρα και σε φυτικό ρόφημα!

Οι “κουφές” τάσεις πίτσας που γνωρίζουν τεράστια απήχηση στους καταναλωτές

Πίτσα με... ότι να' ναι! Από μερέντα και αβοκάντο, μέχρι κουνουπίδι, λάχανο και φυστικοβούτυρο έχουν γίνει αγαπημένες γεύσεις για τους καταναλωτές. Το ερώτημα όμως είναι εάν πρέπει να διατηρήσουν το όνομα "πίτσα"...

Vegan τυρί: Από τι φτιάχνεται και πόσο υγιεινό είναι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το  Vegan τυρί.

Ο βι(ε)γκανισμός  ήλθε για να μείνει και μετά τον «βιγκαν-ιανουάριο»

Το 83% όσων συμμετείχαν στον «Veganuary» δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την vegan διατροφή.

Vegan διατροφή σε βρέφη και μικρά παιδιά – Κίνδυνοι και προβλήματα υγείας

Επιστημονική ανασκόπηση για τον κίνδυνο καθυστερημένης ανάπτυξης - Ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής.

Βρετανία: “Λογοκρισία” στην ορολογία των vegan γαλακτοκομικών

Νέους περιορισμούς ετοιμάζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τις επισημάνσεις των φυτικών εναλλακτικών στα γαλακτοκομικά. Αντιδρά η κοινότητα των φυτικών προϊόντων.

Όσπρια: Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι τα αποφεύγουν…

Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν τρώνε όσπρια, παρά τα οφέλη τους προς το περιβάλλον και την υγεία και πώς μπορεί να αλλάξει αυτό;

Γάλα από σουσάμι… η νέα vegan-τρέλα

Οφέλη και μειονεκτήματα που κρύβει το γάλα από σουσάμι.

Veganism: Φυτικά κεφτεδάκια από αρακά της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ καινοτομεί με τη νέα σειρά γευμάτων «360o Plant Based Meals».

Ο Veganuary ξεκίνησε: Πάρτε θέση και αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθεις για 31 ημέρες

Ποια νέα προϊόντα λανσάρουν στις αγορές οι εταιρείες για να προσελκύσουν τους  χορτοφάγους.

Β. Στενός – Solmeyea: Η Ελληνική απάντηση στις εναλλακτικές πρωτεΐνες από μικροφύκη

Ο Βασίλης Στενός, ιδρυτικό μέλος της ελληνικής startup Solmeyea, μίλησε στο cibum και την Βιργινία Κιμπουρόπουλου, για την παραγωγή εναλλακτικών πρωτεϊνών οι οποίες έχουν διπλάσια πρωτεϊνικά οφέλη από τη σόγια.

Tik Tok: ” Όποιος χορτοφάγος λέει πως δεν τρώει έστω και ένα cheat meal με κρέας ανά διαστήματα, λέει ψέματα”

Tik Toker ισχυρίζεται πως όλοι οι χορτοφάγοι τρώνε ένα μικρό γεύμα με κρέας ανά διαστήματα και προκαλεί αντιδράσεις.

Αποδεκτή η ορολογία “κρέας” για φυτικά υποκατάστατά του, σύμφωνα με ευρωπαϊκό δικαστήριο

Ελβετικό Δικαστήριο αποφάσισε πως η σήμανση Vegan στα προϊόντα φυτικού κρέατος καθιστά την ορολογία κρέατος δίπλα σε φυτικά υποκατάστατά του μη παραπλανητική.

Nikolopoulou foods: Vegan φυτικό Μπιφτέκι

Το Genius meat free φυτικό Μπιφτέκι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το συμβατικό.

Μελέτη: Χαμηλή η θρεπτική ποιότητα στα φυτικά υποκατάστατα κρέατος

Η επιστήμη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου - Πολλά από τα υποκατάστατα κρέατος ισχυρίζονται ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, αλλά σε μορφή που δεν μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Καινοτομία: Επίσημη “πρώτη” για τη φυτική παρμεζάνα της Avebe

Η plant-based Parmesan alternative, με βάση την πατάτα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κανονική.

Κατακόρυφη η πτώση της κατανάλωσης φυτικών πρωτεϊνών

Πώς οι φυτικές πρωτεΐνες και εναλλακτικές κρέατος αντιμετωπίζουν πτωτική πορεία, σε σύγκριση με μια προπανδημική περίοδο χάριτος.

Απαγόρευση διαφήμισης όπου σερβίρεται καφές με φυτικό γάλα!

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Τιρόλο της Αυστρίας αντέδρασαν έντονα στο διαφημιστικό σποτ, και οι αρχές έδωσαν εντολή να απαγορευτεί η διαφήμιση.

Ποια ετικέτα είναι καλύτερη για τα φυτικά προϊόντα: “Vegan” ή “Plant based”?

What's in a name; Έκθεση για το εάν ο όρος «με βάση τα φυτά» βοηθά ή εμποδίζει το κίνημα των vegan.

Τι είναι η διατροφική μαγιά και ποια η σχέση της με την μαγιά που χρησιμοποιείται στα αρτοσκευάσματα

Γνωρίστε τη διατροφική μαγιά, ένα τυρώδες καρύκευμα δημοφιλές στους vegans και με πολλά διατροφικά οφέλη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης