Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτός ο τύπος σώματος βοηθά περισσότερο για το χτίσιμο μυϊκής μάζας

ΑρχικήΟικιακάΥγεία και άσκησηΑυτός ο τύπος σώματος βοηθά περισσότερο για το χτίσιμο μυϊκής μάζας
spot_img

Γιατί κάποιοι δυσκολεύονται να προσθέσουν μυϊκή μάζα σε σχέση με άλλους;

Η αύξηση της μυϊκής σας μάζας μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που μπορεί να μην είναι προφανή, όπως η καλύτερη ισορροπία, η ευκολότερη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και η βελτίωση της διάθεσης και της ψυχικής σας ευεξίας.

Ωστόσο, ένα ζήτημα που προκύπτει σε πολλούς άνδρες είναι πως δυσκολεύονται περισσότερο από άλλους να προσθέσουν μυϊκή μάζα. Ας ερευνήσουμε ποιός τύπος σώματος βοηθά περισσότερο για το χτίσιμο μυϊκής μάζας.

Μεσόμορφος σωματότυπος

Στους άνδρες, ο μεσόμορφος σωματότυπος έχει χαρακτηριστικά όπως φαρδείς, κιβωτιόσχημους ώμους και στενότερη μέση. Ωστόσο, οι μεσόμορφοι δεν είναι εύκολο να αναγνωριστούν μόνο με βάση τον τρόπο που έχουν το σχήμα τους. Έχουν επίσης μοναδικά μυϊκά στοιχεία που τους επιτρέπουν να προσθέτουν μυϊκή μάζα γρήγορα και να τη διατηρούν για λίγο.

Γιατί ακριβώς οι μεσόμορφοι έχουν την ικανότητα να βλέπουν γρήγορα μυϊκά κέρδη μετά από τακτικές επισκέψεις στο γυμναστήριο; Oλα οφείλονται στη μεσομορφική τάση να έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα και λιγότερο λίπος. Κατά συνέπεια, οι μεσόμορφοι δεν χρειάζεται να δουλέψουν τόσο σκληρά ή τόσο πολύ για να αναπτύξουν τους μύες τους. Αυτό τους επιτρέπει να ασκούνται με μέτρο και να καταλήγουν σε αποτελέσματα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι μεσόμορφοι δεν μπορούν να πάρουν ανεπιθύμητα κιλά. Αντιθέτως, οι μεσόμορφοι μπορούν να προσθέσουν λίπος τόσο αβίαστα όσο φαίνεται να προσθέτουν μυς. Με αυτό το δεδομένο, οι μεσόμορφοι μπορούν να κάψουν το περιττό λίπος σχετικά γρήγορα, ακολουθώντας πιο υγιεινά προγράμματα διατροφής και άσκησης.

Φυσικά, αν δεν είστε μεσόμορφος, δεν χρειάζεται να εύχεστε να ήσασταν. Τόσο οι εκτομορφικοί όσο και οι ενδομορφικοί (οι άλλοι δύο τύποι σώματος) μπορούν επίσης να γίνουν πιο σφριγηλοί και πιο γυμνασμένοι. Απλώς μπορεί να χρειαστεί να δουλέψουν λίγο πιο επιμελώς για να μεταμορφώσουν το σώμα τους.

Τεχνικές μυϊκής ανάπτυξης

Ανεξάρτητα από το σε ποιον σωματότυπο ανήκετε (και μπορεί να είστε ένα μείγμα), μπορείτε να αποκτήσετε μυϊκή μάζα και ορισμό. Για παράδειγμα, για να επιτύχετε και να διατηρήσετε τα μυϊκά κέρδη ως εκτομορφικοί, η Διεθνής Ένωση Αθλητικών Επιστημών (ISSA) συνιστά προπόνηση με μεγάλα βάρη για αρκετές επαναλήψεις, ενώ παράλληλα τρώτε μια διατροφή με πολλές θερμίδες (και πολλά θρεπτικά συστατικά).

Για τους ενδομορφικούς, η ISSA προτείνει να τρώνε συνολικά λιγότερες θερμίδες και να ακολουθούν ένα πρόγραμμα προπόνησης που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των κύριων μυϊκών ομάδων και περιλαμβάνει καρδιοαναπνευστικό πρόγραμμα υψηλής έντασης για να καίνε περισσότερη ενέργεια.

Αναμφίβολα, μπορεί να είναι απογοητευτικό να παρακολουθείτε τον μεσομορφικό αδελφό, σύντροφο ή φίλο σας στο γυμναστήριο να γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα μυώδης. Παρ’ όλα αυτά, να ξέρετε ότι είναι δυνατό τόσο για τους ενδομορφικούς όσο και για τους εκτομορφικούς να αποκτήσουν εντυπωσιακή σωματική διάπλαση μέσω της προπόνησης δύναμης που δουλεύει με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σώματός τους και όχι ενάντια σε αυτά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο