Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Νέα μελέτη αξιολογεί την επίδραση της κατανάλωσης συκωτιού (βιταμίνη Α) στις καρδιακές παθήσεις

Συσχέτιση μεταξύ της διατροφικής πρόσληψης βιταμίνης Α και του κινδύνου καρδιομεταβολικής πολυνοσηρότητας.

H άποψη και τα “πιστεύω” των καταναλωτών σχετικά με τα νέα τρόφιμα

Γιατί δεν γίνονται αποδεκτές από τους καταναλωτές όλες οι καινοτόμες προσπάθειες και δεν επιβιώνουν στις αγορές.

Έλεγχος παθογόνων σε φυτικό “γάλα” – Επιχορήγηση 1 εκ € στο Wageningen

Επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη μελέτη παθογόνων σε φυτικά προϊόντα.

Ψωμί Παπαδοπούλου: Καταγγελία για Shrinkflation

Έλληνας καταναλωτής καταγγέλλει την εταιρεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ για μείωση τη ποσότητας σε δημοφιλές ψωμί χωρίς να μειωθεί η τιμή.

Κατάθλιψη: 4 κουταλιές ξύδι μειώνουν τα συμπτώματα κατά 26%! Επιστημονική πειραματική μελέτη

Νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει ότι καθημερινή κατάποση ξιδιού για τέσσερις εβδομάδες μπορεί να βελτιώσει την αυτοαναφερόμενη συμπτωματολογία της κατάθλιψης.

Ένα χρήσιμο άρθρο για τη βιομηχανία τροφίμων

Ποια τρόφιμα προτιμά η γενιά Ζ.

Προσοχή στην χρήση σβησμένου ασβέστη στα γλυκά του κουταλιού

Το ασβεστόνερο σφίγγει το φρούτο πριν το βράσουμε με την ζάχαρη, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή!

Μυκοτοξίνες σε τρόφιμα: Οι μέθοδοι απολύμανσης χωρίς επαφή που μπορούν να εξαλείψουν τον τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών

Πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνολογίες απολύμανσης τροφίμων χωρίς επαφή για την αφαίρεση μυκοτοξινών και μυκητιακών μολυντών από τα τρόφιμα.

Μάρκετινγκ υγιεινών τροφίμων: Οι παράγοντες που καθοδηγούν τους καταναλωτές

Κατανόηση του ρόλου της ευαισθητοποίησης και της εμπιστοσύνης στις αποφάσεις αγοράς των καταναλωτών για υγιεινά τρόφιμα και προϊόντα.

Α. Παρλαμά (Fitness Meals): 6 + 1 συμβουλές για να χάσετε γρήγορα και εύκολα πολλά κιλά χωρίς φάρμακα

Η  Αμαλία Παρλαμά Διαιτολόγος Διατροφολόγος, συνεργάτης της Fitness Meals, δίνει 7 συμβουλές για απώλεια πολλών κιλών.

Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Βαρύ πρόστιμο στο catering Γιαννίτσης – Εκτός σχολικών γευμάτων

Έκπτωση της εταιρείας ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και επιβολή προστίμου.

Εμβληματικά μπουκάλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού περιέχουν επικίνδυνα χημικά – Ανάκληση σε ολόκληρη τη Γαλλία

Από τα καταστήματα ολόκληρης της Γαλλίας ανακλήθηκε το επαναγεμιζόμενο μπουκάλι Paris 2024, καθώς μετά από αναλύσεις βρέθηκε πως περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες.

EFSA: Νέο διαδικτυακό εργαλείο βοηθά τη βιομηχανία και τους καταναλωτές να εκτιμήσουν τη διατροφική έκθεση στα ένζυμα τροφίμων

Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν εκτιμήσεις πρόσληψης για ένα συγκεκριμένο ένζυμο.

Νέα στοιχεία για την τοξικότητα των PFAS

Η μετατροπή των υποπροϊόντων των σφαγείων σε πολύτιμους διατροφικούς πόρους.

Μικροπλαστικά σε ψάρια και μύδια – Επιστημονική μελέτη

Έρευνα στο Food control ανέλυσε την ποσότητα και τα είδη φορτίου μικροπλαστικών σε ψάρια και μύδια. 

Η βιωσιμότητα των σφαγείων

Η μετατροπή των υποπροϊόντων των σφαγείων σε πολύτιμους διατροφικούς πόρους.

Ανάλυση μητρικού γάλακτος από μητέρες στην Αλεξανδρούπολη και σύγκριση με το γάλα γαλακτοβιομηχανίας

Έλληνες ερευνητές ανέλυσαν την μικροχλωρίδα ανθρώπινου γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα και έκαναν σύγκριση με αγελαδινό και κατσικίσιο.

Η συνταγή για φυτικά μπιφτέκια που μειώνει τον χημικό κίνδυνο

Κατάταξη χημικών κινδύνων στα μπιφτέκια φυτικής προέλευσης: Μια διερευνητική μελέτη περίπτωσης σε σκευάσματα συνταγών.

Στα “κάγκελα” οι Βρετανοί – Άλλαξε η γεύση στο τσάι λόγω… καταιγίδας

Πώς η καταιγίδα Ciaran εμπόδισε 20 εκατομμύρια Βρετανούς να πιούν το τσάι όπως το θέλουν.

Είναι τρελοί αυτοί οι Ιρλανδοί!

Ψάρεμα και λίμνες και ποτάμια.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο