Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2025
11.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Kampot Pepper: Η πρώτη γεωγραφική ένδειξη που προστατεύεται στην ΕΕ βάσει της Πράξης της Γενεύης

Για πρώτη φορά, μια γεωγραφική ένδειξη τρίτης χώρας – το καμποτζιανό πιπέρι "Kampot Pepper" - προστατεύεται στην ΕΕ βάσει της Πράξης της Γενεύης.

Νοέμβριος: Ο παγκόσμιος μήνας Vegan – Tι σημαίνει για εμάς και το περιβάλλον

Οι vegan σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον τρόπο ζωής τους το Νοέμβριο κάθε χρόνο.

Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος: ο χορός των δισεκατομμυρίων της βιομηχανίας σοκολάτας, με τους καλλιεργητές κακάο να ζουν κάτω από το όριο της...

Οι καταναλωτές ζητούν όλο και περισσότερο να τρώνε σοκολάτα με «ηθική» συγκομιδή.

Η ιστορία του Κυριακάτικου ψητού, μετράει ήδη 100 χρόνια!

Το ψητό έχει γίνει κάτι σαν κεντρικό κομμάτι του οικογενειακού τραπεζιού και πλέον περιλαμβάνει οτιδήποτε.

Νέο ΠΓΕ σκόρδο από την Πορτογαλία, με ιδιότητες συντηρητικού τροφίμων

Το «Alho da Graciosa» υποβλήθηκε σε δοκιμές ως αναστολέας της Listeria monocytogenes με πολύ καλά αποτελέσματα

Ο FDA ερευνά νέο ξέσπασμα Salmonella – συνεχίζονται οι έρευνες για E.coli σε baby σπανάκι

Το νέο ξέσπασμα Salmonella μετράει μέχρι τώρα τουλάχιστον 19 ασθενείς.

Ισχυρισμοί βιωσιμότητας: Πού να παίξετε και πώς να κερδίσετε

Ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να κερδίσουν στις αγορές όπου σημειώνεται η μετάβαση σε βιώσιμες αγορές, είναι το κλειδί για την αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών.

Feel Foods: Πώς πέτυχε παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων της

Η HPP δεν απαιτεί τη χρήση χημικών ουσιών ή την εφαρμογή θερμικής επεξεργασίας.

ΕΦΕΤ: Διαδικασία Επανέκδοσης Βεβαίωσης Κατάρτισης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του φορέα στις 23 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. για την επανέκδοση βεβαίωσης, όπως αυτή έχει χορηγηθεί...

Nutriscore: Ευθείες βολές κατά της Γαλλίας ότι εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα

Ευρωβουλευτές και επιστήμονες κατηγορούν την Γαλλία ότι υποστηρίζει τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών

Μελισσοκομία: Η Τροποποίηση του ανώτατου ορίου για το μυκητοκτόνο ametoctradin, από την EFSA

Το μυκητοκτόνο ametoctradin χρησιμοποιείται για τον έλεγχο σημαντικών παθογόνων

Η σκληρότερη ποινή σε υπόθεση ασφάλειας τροφίμων – Ξεκίνησε από ισόβια και έγινε 28 χρόνια χωρίς αναστολή!

Τι μπορεί να μας διδάξει η υπόθεση σαλμονέλας της Peanut Corporation

Βακτηριοσίνες: τα φυσικά αντιμικροβιακά των τροφίμων

Οι βακτηριοσίνες αποτελούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των χημικών αντιμικροβιακών ουσιών.

Χρώμα στα γαλακτοκομικά: Προκλήσεις – Τάσεις – Πρώτες ύλες

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, παγωτό και κατεψυγμένα επιδόρπια παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων στο χρωματισμό τους

Alert από ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπαχαρικού που πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών

Συγκλονιστικό βίντεο: Μπάρμαν σώζει τη ζωή σερβιτόρου με τη λαβή Heimlich

Ο σερβιτόρος πνίγηκε από σάντουιτς και ο μπάρμαν κατάφερε να τον σώσει μετά από πολλές προσπάθειες.

Τα νέα δεδομένα σε αναψυκτικά, ποτά και ροφήματα: Πως διαμορφώνεται η βιομηχανία ποτών- Το παράδειγμα της Ισπανίας

Οι κατασκευαστές αναψυκτικών, πρέπει πλέον να μειώσουν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, να εισάγουν περισσότερα προϊόντα χαμηλών θερμίδων και να στραφούν σε μικρότερες συσκευασίες για την υποστήριξη της μέτριας κατανάλωσης.

8 μήνες cibum: Mission Impossible!

Ενημερωθείτε - Επικοινωνήστε - Προωθείστε την δουλειά σας - Ενταχθείτε στον κατάλογο προμηθευτών

Ο κίνδυνος της μελαμίνης στα φυτικά τρόφιμα – Γιατί είναι εύκολη η προσθήκη σε σκόνες πρωτεΐνης

Ετοιμάζεται να σκάσει το επόμενο σκάνδαλο μελαμίνης;

Δωρεάν Webinar από την EFSA για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο