Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
33.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Alert από ΕΦΕΤ: Ανάκληση ελληνικού ανθότυρου λόγω Listeria

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Καινοτομία: Σπέρμα ως εναλλακτική λύση έναντι του πλαστικού

Οι ερευνητές έχουν ήδη δημιουργήσει ένα κύπελλο, κομμάτια παζλ και ένα μόριο DNA από το φιλικό προς το περιβάλλον πλαστικό.

Καραγενάνη: Η επεξεργασία υψηλής πίεσης μπορεί να μειώσει τη χρήση της στο σοκολατούχο γάλα

Η νέα μέθοδος παρέχει στη βιομηχανία μια εναλλακτική επεξεργασίας για την παραγωγή γάλακτος σοκολάτας καθαρής ετικέτας

Οι Αμερικάνοι ξηγιούνται…. “φιστίκι” – Η κατά κεφαλή κατανάλωση φιστικιών σπάει νέο ρεκόρ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην Αμερική παρατηρείται ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο στην κατά κεφαλήν κατανάλωση φιστικιών.

Ο μύθος καταρρίπτεται! Μεγάλος οινοπαραγωγός του Μπορντώ καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απάτη – Μεταξύ άλλων αδικημάτων νέρωνε το κρασί!

Τα επίπεδα διοξειδίου του θείου ήταν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, έκανε ανάμειξη κρασιών από διαφορετικούς παραγωγούς, έβαζε νερό! και οι ετικέτες είχαν ψευδείς χρονολογίες!

Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την εμφάνιση των τροφιμογενών κινδύνων

Σύμφωνα με έκθεση της Σουηδικής Υπηρεσίας Τροφίμων, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να αυξήσουν την εμφάνιση ορισμένων παθογόνων παραγόντων.

Η Extended Reality, (XR) τεχνολογία στον κλάδο των τροφίμων

Στη βιομηχανία τροφίμων οι τεχνολογίες XR μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως απομακρυσμένη εργασία, κατάρτιση, συντήρηση τροφίμων, επιθεώρηση, μάρκετινγκ και υποστήριξη πελατών

Οφειλές e-ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους : Σε ισχύ η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων

Η ρύθμιση αφορά τους πληγέντες από την πανδημία και επιτρέπει τον διακανονισμό των οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις.

Nutriscore: Ξεκίνησε το “σκληρό rock” από τις Ιταλικές αρχές – Επίσημη έρευνα σε εταιρείες για τη χρήση του

Στο στόχαστρο της Ιταλικής Αρχής ανταγωνισμού, μεγάλες εταιρείες που εφαρμόζουν το σύστημα επισήμανσης Nutriscore

Φοινικέλαιο: Στο επίκεντρο έρευνας για σύνδεση με καρκινικές μεταστάσεις

Ο πόλεμος των choco spreads φαίνεται πως αρχίζει ξανά καθώς το φοινικέλαιο είναι ένα από τα βασικά συστατικά τους

Χρήσιμος οδηγός για εργοδότες και εργαζόμενους που επιστρέφουν μετά τη νόσηση από Covid-19

Τρόποι υποστήριξης διευθυντικών στελεχών και εργαζομένων για την ομαλή και αποτελεσματική ένταξη στην εργασία μετά την νόσηση από κορωνοϊό

Καινοτομία: Ετικέτες ραφιών με ηλιακή ενέργεια!

Η τεχνολογία επιτρέπει στις αλυσίδες να αλλάζουν τις τιμές στα καταστήματά τους κεντρικά μέσω ΗΥ

Food label: Δείκτες χρόνου-θερμοκρασίας (TTI)- Εφαρμογές και περιορισμοί

Οι TTI παρέχουν οπτικές πληροφορίες που είναι εύκολα προσβάσιμες, και έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να κρίνουν εάν τα τρόφιμα έχουν αλλοιωθεί, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας

Ελληνικό ανθότυρο: Νέα μελέτη για χρόνο ζωής, μικροβιακή αλλοίωση, ασφάλεια και αποθήκευση

Για τις ανάγκες της μελέτης, εξετάστηκαν 8 δείγματα ανθότυρου από γαλακτοκομεία της Ηπείρου

Νέο τρόφιμο: Έγκριση της ΕΕ για σκόνη μανιταριών με βιταμίνη D2

Προορίζεται για συστατικό τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Ευρώπη: Στο 48% η νοθεία της ρίγανης – τι έδειξε μεγάλη έρευνα για βότανα και μπαχαρικά

Οι χώρες παραγωγής νοθεύουν τη ρίγανη με.... φύλλα ελιάς!

Η Ελλάδα στην 27η θέση της λίστας του Παγκόσμιου Δείκτη Επισιτιστικής Ασφάλειας για το 2021

8 από τις 10 κορυφαίες χώρες της κατάταξης, βρίσκονται στην Ευρώπη.

Τροφική δηλητηρίαση από κρέας χελώνας στην Τανζανία – 3 παιδιά έχουν καταλήξει, 22 άτομα νοσηλεύονται

Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά την κατανάλωση σάρκας θαλάσσιας χελώνας στο νησί Πέμπα στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας. Επιπλέον 22 άτομα νοσηλεύονται.

Υπερβολικά επίπεδα αλατιού στο «φυτικό» κρέας σύμφωνα με την Action on Salt

Περισσότερο από το 75% των προϊόντων που εξετάστηκαν δεν πληρούν τους στόχους της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για μείωση του αλατιού.

Η κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ

Η κατανάλωση περισσότερου καφέ έδωσε θετικά αποτελέσματα σε σχέση με ορισμένους τομείς της γνωστικής λειτουργίας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης