Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
33.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Feel Foods: Πώς πέτυχε παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων της

Η HPP δεν απαιτεί τη χρήση χημικών ουσιών ή την εφαρμογή θερμικής επεξεργασίας.

ΕΦΕΤ: Διαδικασία Επανέκδοσης Βεβαίωσης Κατάρτισης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του φορέα στις 23 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. για την επανέκδοση βεβαίωσης, όπως αυτή έχει χορηγηθεί...

Nutriscore: Ευθείες βολές κατά της Γαλλίας ότι εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα

Ευρωβουλευτές και επιστήμονες κατηγορούν την Γαλλία ότι υποστηρίζει τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών

Μελισσοκομία: Η Τροποποίηση του ανώτατου ορίου για το μυκητοκτόνο ametoctradin, από την EFSA

Το μυκητοκτόνο ametoctradin χρησιμοποιείται για τον έλεγχο σημαντικών παθογόνων

Η σκληρότερη ποινή σε υπόθεση ασφάλειας τροφίμων – Ξεκίνησε από ισόβια και έγινε 28 χρόνια χωρίς αναστολή!

Τι μπορεί να μας διδάξει η υπόθεση σαλμονέλας της Peanut Corporation

Βακτηριοσίνες: τα φυσικά αντιμικροβιακά των τροφίμων

Οι βακτηριοσίνες αποτελούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των χημικών αντιμικροβιακών ουσιών.

Χρώμα στα γαλακτοκομικά: Προκλήσεις – Τάσεις – Πρώτες ύλες

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, παγωτό και κατεψυγμένα επιδόρπια παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων στο χρωματισμό τους

Alert από ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπαχαρικού που πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών

Συγκλονιστικό βίντεο: Μπάρμαν σώζει τη ζωή σερβιτόρου με τη λαβή Heimlich

Ο σερβιτόρος πνίγηκε από σάντουιτς και ο μπάρμαν κατάφερε να τον σώσει μετά από πολλές προσπάθειες.

Τα νέα δεδομένα σε αναψυκτικά, ποτά και ροφήματα: Πως διαμορφώνεται η βιομηχανία ποτών- Το παράδειγμα της Ισπανίας

Οι κατασκευαστές αναψυκτικών, πρέπει πλέον να μειώσουν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, να εισάγουν περισσότερα προϊόντα χαμηλών θερμίδων και να στραφούν σε μικρότερες συσκευασίες για την υποστήριξη της μέτριας κατανάλωσης.

8 μήνες cibum: Mission Impossible!

Ενημερωθείτε - Επικοινωνήστε - Προωθείστε την δουλειά σας - Ενταχθείτε στον κατάλογο προμηθευτών

Ο κίνδυνος της μελαμίνης στα φυτικά τρόφιμα – Γιατί είναι εύκολη η προσθήκη σε σκόνες πρωτεΐνης

Ετοιμάζεται να σκάσει το επόμενο σκάνδαλο μελαμίνης;

Δωρεάν Webinar από την EFSA για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή

Γιατί οι άνδρες καταναλώνουν περισσότερο κρέας;

Ποιος ο ρόλος της τεστοστερόνης στην κατανάλωση κρέατος

Τεχνολογία τροφίμων: Μύκητας δίνει γεύση λίπους στα υποκατάστατα κρέατος!

Το πρώτο στο κόσμο, συστατικό λίπους, με βάση τους μύκητες

Διαχείριση λυμάτων στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών

Η διαχείριση των λυμάτων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για τις εταιρείες τροφίμων και ποτών με πολλές πτυχές τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο

Διεθνή: 500 κρούσματα σαλμονέλας από χοιρινό – Το μεγαλύτερο ξέσπασμα Salmonella Infantis στην Ευρώπη

8 Από τα θύματα υπέβαλαν μήνυση. Η εταιρεία, που εξάγει και στην ΕΕ. ανέστειλε την παραγωγή

Ξένο σώμα σε τρόφιμα: Διαχείριση και ταυτοποίηση

Το ξένο σώμα είναι η μεγαλύτερη αιτία για τις καταγγελίες των καταναλωτών

Μπορείτε να ξαναπαγώσετε το ωμό κοτόπουλο;

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στους καταναλωτές. Τι λένε ειδικοί

Σταραμάκι: Το Ελληνικό καλαμάκι από σιτάρι – Συνεργασία με τη Nescafe

Το ΜΟΝΟ καλαμάκι από σιτάρι που καλλιεργείται και παράγεται στην Ελλάδα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η ΕΕ αλλάζει τον κανονισμό για τη λιστέρια – Από ποια τρόφιμα κινδυνεύουμε

Η λιστερίωση είναι σπάνια, αλλά έχει ποσοστά θνησιμότητας που φτάνουν το 30%.

ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ – Σοβαρός κίνδυνος από τα ψεύτικα κοσμήματα

Προσοχή στα φθηνά Κοσμήματα – Περιέχουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες - Εκατοντάδες ενημερώσεις στο RAPEX και ανακλήσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΕ: Οριστικό ΤΕΛΟΣ στη δισφαινόλη Α (BPA) στα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Ο "κύβος ερρίφθη" την περασμένη εβδομάδα και τα κράτη μέλη ενέκριναν την πρόταση της Επιτροπής για απαγόρευση της Δισφαινόλης Α σε συσκευασίες τροφίμων και ποτών.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης