Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
32 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Ενημέρωση για την κουμαρίνη σε εκλεκτά αρτοσκευάσματα

Η κουμαρίνη εξακολουθεί να απασχολεί τους επαγγελματίες του κλάδου των αρτοζαχαροπλαστών. Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στην ουσία αυτή, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των...

Είναι επίσημο: Τα μακαρόνια δεν παχαίνουν!

Γιατί μπορείτε να απολαύσετε μία κρύα σαλάτα ζυμαρικών χωρίς τύψεις

Απάτες στην αγορά ψαριών και θαλασσινών: Σερβίρουν κροκέτες γαρίδας με… χοιρινό και παγκάσιους αντί για μπακαλιάρο!

Η εξαπάτηση και ο εμπαιγμός  του καταναλωτή στην αγορά ψαριών και θαλασσινών συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο

Περισσότεροι από 100 άρρωστοι στην Αυστραλία – επείγουσα ανάκληση στρειδιών

Έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα περισσότερες από 100 περιπτώσεις ατόμων που νόσησαν από Vibrio.

Νέα μελέτη αμφισβητεί πως το φυσικό κρασί δεν προκαλεί πονοκέφαλο

Τα θειώδη άλατα στο κρασί, συνοδεύονται από την ιδέα ότι είναι η χημική ένωση που προκαλεί τους πονοκεφάλους και το hangover.

Kampot Pepper: Η πρώτη γεωγραφική ένδειξη που προστατεύεται στην ΕΕ βάσει της Πράξης της Γενεύης

Για πρώτη φορά, μια γεωγραφική ένδειξη τρίτης χώρας – το καμποτζιανό πιπέρι "Kampot Pepper" - προστατεύεται στην ΕΕ βάσει της Πράξης της Γενεύης.

Νοέμβριος: Ο παγκόσμιος μήνας Vegan – Tι σημαίνει για εμάς και το περιβάλλον

Οι vegan σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον τρόπο ζωής τους το Νοέμβριο κάθε χρόνο.

Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος: ο χορός των δισεκατομμυρίων της βιομηχανίας σοκολάτας, με τους καλλιεργητές κακάο να ζουν κάτω από το όριο της...

Οι καταναλωτές ζητούν όλο και περισσότερο να τρώνε σοκολάτα με «ηθική» συγκομιδή.

Η ιστορία του Κυριακάτικου ψητού, μετράει ήδη 100 χρόνια!

Το ψητό έχει γίνει κάτι σαν κεντρικό κομμάτι του οικογενειακού τραπεζιού και πλέον περιλαμβάνει οτιδήποτε.

Νέο ΠΓΕ σκόρδο από την Πορτογαλία, με ιδιότητες συντηρητικού τροφίμων

Το «Alho da Graciosa» υποβλήθηκε σε δοκιμές ως αναστολέας της Listeria monocytogenes με πολύ καλά αποτελέσματα

Ο FDA ερευνά νέο ξέσπασμα Salmonella – συνεχίζονται οι έρευνες για E.coli σε baby σπανάκι

Το νέο ξέσπασμα Salmonella μετράει μέχρι τώρα τουλάχιστον 19 ασθενείς.

Ισχυρισμοί βιωσιμότητας: Πού να παίξετε και πώς να κερδίσετε

Ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να κερδίσουν στις αγορές όπου σημειώνεται η μετάβαση σε βιώσιμες αγορές, είναι το κλειδί για την αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών.

Feel Foods: Πώς πέτυχε παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων της

Η HPP δεν απαιτεί τη χρήση χημικών ουσιών ή την εφαρμογή θερμικής επεξεργασίας.

ΕΦΕΤ: Διαδικασία Επανέκδοσης Βεβαίωσης Κατάρτισης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του φορέα στις 23 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. για την επανέκδοση βεβαίωσης, όπως αυτή έχει χορηγηθεί...

Nutriscore: Ευθείες βολές κατά της Γαλλίας ότι εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα

Ευρωβουλευτές και επιστήμονες κατηγορούν την Γαλλία ότι υποστηρίζει τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών

Μελισσοκομία: Η Τροποποίηση του ανώτατου ορίου για το μυκητοκτόνο ametoctradin, από την EFSA

Το μυκητοκτόνο ametoctradin χρησιμοποιείται για τον έλεγχο σημαντικών παθογόνων

Η σκληρότερη ποινή σε υπόθεση ασφάλειας τροφίμων – Ξεκίνησε από ισόβια και έγινε 28 χρόνια χωρίς αναστολή!

Τι μπορεί να μας διδάξει η υπόθεση σαλμονέλας της Peanut Corporation

Βακτηριοσίνες: τα φυσικά αντιμικροβιακά των τροφίμων

Οι βακτηριοσίνες αποτελούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των χημικών αντιμικροβιακών ουσιών.

Χρώμα στα γαλακτοκομικά: Προκλήσεις – Τάσεις – Πρώτες ύλες

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, παγωτό και κατεψυγμένα επιδόρπια παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων στο χρωματισμό τους

Alert από ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπαχαρικού που πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Το προϊόν, εξετάσθηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως μια πληγή στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση

Η μικροχλωρίδα του δέρματος και το περιβάλλον μολύνει τις πληγές, αναπτύσσονται αποικίες παθογόνων μικροοργανισμών και μολύνονται τα τρόφιμα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης