Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

cibumLEARNING: Novel Functional Foods Development Advanced Training Course

ΑρχικήFuture Food TodaycibumLEARNING: Novel Functional Foods Development Advanced Training Course
spot_img

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Functional Food στο πλαίσιο της σειράς cibumLEARNING*.

To cibum σας παρουσιάζει τo τρίτο εκπαιδευτικό σεμινάριο της σειράς cibumLEARN* με θέμα Development of novel functional foods and drinks (Έρευνα και ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων και ποτών).

Παρακολουθώντας το σεμινάριο αυτό, θα είστε σε θέση να ερευνήσετε την επιστημονική βιβλιογραφία, να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε νέα λειτουργικά τρόφιμα και ποτά. Εκπαιδευτής είναι ο Γιάννης Ζαμπετάκης, Χημικός με Διδακτορικό στη Χημεία Τροφίμων, Αναπληρωτής καθηγητής στο University of Limerick στην Ιρλανδία.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Σε αυτό το σεμινάριο θα σας εξηγηθεί με απλά λόγια η έννοια των λειτουργικών τροφίμων (functional foods) και θα αναλυθούν τα βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες “έρευνας και ανάπτυξης” των εταιρειών (Research and Development, R&D) για τον επιτυχή σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων και ποτών.

Σήμερα, η χρόνια φλεγμονή είναι αιτία για εκατομμύρια θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα μιας και είναι η γενεσιουργός αιτία για καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικά και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις προκαλούν 18.000.000 θανάτους κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα.

Με το σεμινάριο αυτό θα μάθετε πώς κάνουμε έρευνα της σχετικής βιβλιογραφίας και πώς μπορούμε να βρούμε τα κενά στην αγορά ώστε να σχεδιάσουμε νέα τρόφιμα και ποτά που να είναι ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών είναι σε θέση να παράξει τέτοια προϊόντα που να είναι σε θέση να “σταθούν” στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

Τι είναι τα λειτουργικά τρόφιμα;

Πώς ερευνούμε την σχετική βιβλιογραφία στον τομέα των λειτουργικών τροφίμων και ποτών;

Πώς αναγνωρίζουμε τους ανταγωνιστές μας;

Πώς βρίσκουμε τα αδύνατα σημεία των ανταγωνιστών;

Πώς αναλύουμε τα δυνατά σημεία των τροφίμων και ποτών που θα σχεδιάσουμε;

Ποιες είναι οι απαιτήσεις της EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων) ώστε να είμαστε σε θέση να κάνουμε αίτηση για ένα νέο λειτουργικό προϊόν;

Πρακτικά, πώς μπορούμε να παράξουμε τέτοια τρόφιμα και ποτά;

Πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε την ετικέτα του νέου προϊόντος ώστε να έχει ισχυρό USP (unique selling point);

Μαθησιακοί στόχοι

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα είστε σε θέση:

• Να εξηγήσετε τον όρο “λειτουργικά τρόφιμα και ποτά” σε σχέση με την χρόνια φλεγμονή

• Να κατανοείτε τις απαιτήσεις της EFSA για νέες αιτήσεις λειτουργικών τροφίμων και ποτών σε σχέση με καρδιαγγειακές ασθένειες

• Να ερευνάτε την διεθνή βιβλιογραφία για κενά στον ανταγωνισμό

• Να σχεδιάζετε νέα τρόφιμα με ισχυρές λειτουργικές ιδιότητες ως προς την χρόνια φλεγμονή, με Ελληνικές πρώτες ύλες

• Να προωθείτε εμπορικά τα νέα προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προφίλ συμμετεχόντων

Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για:

Υπεύθυνους και ομάδες R&D της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών

Υπευθύνους και ομάδες marketing της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών

Υπευθύνους Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων

Παραγωγούς λειτουργικών πρώτων υλών και λειτουργικών προϊόντων διατροφής

Συμβούλους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων

Φοιτητές των Επιστημών Τροφίμων

Προαπαιτούμενα

Πριν παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο, καλό είναι να έχετε διαβάσει:

1. A rational definition for functional foods: A perspective

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.957516/full

2. Novel Functional Foods: Processing, Bioactive Compounds Characterization and Potential Health Effects

https://www.mdpi.com/journal/foods/special_issues/Fonctional_Food

Διαδρατικότητα – Προσωποιημένη Ενημέρωση

Μετά την εγγραφή σας, και πριν όσο και κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, θα μπορείτε να απευθύνεται συγκεκριμένες ερωτήσεις στον εκπαιδευτή σχετικά με προϊόντα που θα θέλατε να σχεδιάσετε. Λίγες μέρες μετά το σεμινάριο, ο εκπαιδευτής θα σας στείλει σχετικές απαντήσεις, όπως και σχετική βιβλιογραφία που θα σας είναι χρήσιμη για τον σχεδιασμό νέων τροφίμων και ποτών, εξειδικευμένα για την εταιρεία σας.

Παραδοτέα

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα λάβετε ηλεκτρονικά:

Το εκπαιδευτικό υλικό

Απαντήσεις σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις σας

Διάρκεια

3h

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση αυτού του σεμιναρίου, θα λάβετε «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης».

Τρόπος Υλοποίησης Σεμιναρίου

Το σεμινάριο υλοποιείται με realtime διαδικτυακές συνεδρίες online live sessions (zoom). Οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν στο email τους, 24 ώρες πριν το σεμινάριο, σύνδεσμο για την είσοδο στην διαδικτυακή τους αίθουσα εκπαίδευσης. Εδώ οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τον εισηγητή μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και να υποβάλλουν ερωτήσεις, όπως και στην περίπτωση της δια ζώσης παρακολούθησης.  

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Online: ΠΕΜΠΤΗ 29 Φεβρουαρίου 2024 (12.00 – 15.00)

Online: ΠΕΜΠΤΗ 7 Μαρτίου 2024 (12.00 – 15.00)

Training Fees (εξόφληση πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

Online:

early bird (εγγραφή και εξόφληση 15 days πριν το σεμινάριο)  139€ + ΦΠΑ 24% ανά συμμετέχοντα

regular 189€ + ΦΠΑ 24%  ανά συμμετέχοντα

Η εκπαίδευση γίνεται από επιλεγμένο Food Expert με εμπειρία τόσο στην μελέτη και ανάπτυξη Functional Food όσο και στην εκπαίδευση

Εκπαιδευτής σας ο Γιάννης Ζαμπετάκης, Χημικός με Διδακτορικό στη Χημεία Τροφίμων, Αναπληρωτής καθηγητής στο University of Limerick στην Ιρλανδία. Έχει συγγράψει με συνεργάτες του 6 βιβλία στα Ελληνικά και 3 στα Αγγλικά σε διάφορες πτυχές της Επιστήμης των Τροφίμων και της σχετικής νομοθεσίας. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, όπου παρουσιάζονται οι ευεργετικές ιδιότητες όλων των λειτουργικών τροφίμων, είναι το

Functional Foods and their implications for health promotion (2023)

Εγγραφή

Για να γραφτείτε στο σεμινάριο πατήστε ΕΔΩ και συμπληρώστε την φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες

Λένα Βουκουβάλα

Administration cibum E: assistantadmin@cibum.gr M: 6986818481

Ιωάννης Ζαμπετάκης

Food Chemistry Assistant Professor UL E: funfood16@gmail.com M: +353 8580 42 783 (viber and WhatsApp)

Νίκος Γδοντέλης

Διαχειριστής cibum E: administrator@cibum.gr M: 6973771414

* Η σειρά σεμιναρίων του cibum κάτω από τον τίτλο cibumLearning έχει θέματα αιχμής για τον κλάδο των τροφίμων, που παρουσιάζονται σύντομα και πρακτικά, από επιλεγμένους εισηγητές της αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο