…και άλλοι δύο υπέροχοι Fusions συνδυασμοί που θα απογειώσουν τα πιάτα σας!
Το ελαιόλαδο είναι συνώνυμο της ελληνικής κουζίνας εδώ και αιώνες και σήμερα το ελληνικό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, κερδίζοντας συνεχώς διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ανάμεσα στους παραγωγούς που συμβάλλουν σε αυτή τη φήμη είναι και η Enotis, μια οικογενειακή επιχείρηση με πλούσια ιστορία και δέσμευση στην ποιότητα, που εκτείνεται σε πέντε γενιές.
Στο γραφικό νησί της Κέρκυρας, η Enotis βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής ελαιολάδου, για πάνω από 80 χρόνια. Το όραμα της εταιρείας είναι να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο από την Κέρκυρα, στη διεθνή σκηνή, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ποιότητα και τη χαρακτηριστική του γεύση. Αποστολή, βαθιά ριζωμένη στην κληρονομιά της οικογένειας και στη στενή σύνδεσή της με τη γη.
Η οικογένεια Κωνστάντη, ιδιοκτήτες της Enotis, απέκτησε το πρώτο της ελαιοτριβείο πριν από οκτώ δεκαετίες. Σήμερα, κατέχουν πέντε διαφορετικά ελαιοτριβεία, απόδειξη της ανάπτυξης και της αφοσίωσής τους στην τέχνη. Οι ελαιώνες τους, από τους παλαιότερους στο νησί, εκτείνονται σε 300 στρέμματα και φιλοξενούν 4.000 αρχαία ελαιόδεντρα, της ποικιλίας Λιανολιά Κερκύρας. Τα δέντρα αυτά παράγουν πάνω από 20 τόνους εξαιρετικού ελαιολάδου ετησίως.
Αυτό που ξεχωρίζει την Enotis δεν είναι μόνο η ποσότητα της παραγωγής της, αλλά και η απαράμιλλη ποιότητα του ελαιολάδου της. Το μοναδικό, γευστικό προφίλ και η υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου Enotis είναι αποτέλεσμα της σχολαστικής φροντίδας σε κάθε στάδιο της παραγωγής, σε συνδυασμό με το πάθος και τη σκληρή δουλειά των μελών της οικογένειας Κωνστάντη. Η πέμπτη γενιά της οικογένειας, ο Χριστόδουλος και ο Γιώργος συνεχίζουν, με σεβασμό στην παράδοση των προγόνων τους, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές. Το πλούσιο έδαφος της Κέρκυρας συμβάλλει σημαντικά στα εξαιρετικά, οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, αποδίδοντας ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.
Η Enotis τηρεί αυστηρά πρότυπα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Οι ελιές συλλέγονται με το χέρι και το λάδι εξάγεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τη μέθοδο της “ψυχρής έκθλιψης”. Μια τεχνική, που διατηρεί τη γεύση και την ποιότητα του λαδιού, διασφαλίζοντας ότι κάθε μπουκάλι ελαιόλαδο Enotis είναι μια πραγματική αναπαράσταση του terroir της Κέρκυρας.
Το αποκορύφωμα αυτών των προσπαθειών είναι η παραγωγή δύο μοναδικών, Έξτρα Παρθένων Ελαιολάδων: του σπάνιου “KALON” (σε καλαίσθητη, τυπωμένη γυάλινη φιάλη) και του αρωματικού “AGATHON”. Premium προϊόντα, που ενσωματώνουν την ουσία της δέσμευσης της εταιρείας στην αριστεία και την παράδοση.
Εκτός από την παραγωγή ελαιολάδου, η Enotis έχει δημιουργήσει ένα μουσείο που προσφέρει στους επισκέπτες ένα ταξίδι στο χρόνο, εξερευνώντας την ιστορία της ελαιοκαλλιέργειας και της παραγωγής ελαιολάδου στην Κέρκυρα. Το μουσείο παρουσιάζει την εξέλιξη των τεχνικών παραγωγής ελαιολάδου, από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, παρέχοντας πληροφορίες για τη φροντίδα των ελαιώνων και την αποθήκευση του ελαιολάδου.
Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να δοκιμάσουν τα ελαιόλαδα Enotis και άλλα προϊόντα, με βάση την ελιά. Το κατάστημα του μουσείου προσφέρει την πλήρη γκάμα των προϊόντων και διάφορα αναμνηστικά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι αυτής της πλούσιας κληρονομιάς.
Το μουσείο Enotis αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης της οικογένειας Κωνστάντη στη διατήρηση και το μοίρασμα της ιστορίας της. Η “αγωνία του συλλέκτη” να μεταδώσει την οικογενειακή ιστορία από γενιά σε γενιά οδήγησε σε αυτό το μοναδικό, πολιτιστικό ίδρυμα. Η μουσειολογική μελέτη και ο σχεδιασμός του εκθεσιακού χώρου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, εξασφαλίζοντας μια επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες.
Η σειρά Fusions δεν είναι τίποτε περισσότερο από το εξαιρετικό, κερκυραϊκό ελαιόλαδο, το οποίο αρωμάτισαν με σκόρδο (Garlic), δενδρολίβανο (Rosemary) και κουμ κουάτ (Kumquat)! Τρία μοναδικά ελαιόλαδα, τρεις υπέροχοι συνδυασμοί που μυρίζουν Ελλάδα και απογειώνουν κάθε πιάτο!
Το Fusion kumquat αποτελείται από ελιές αλεσμένες, σε συνδυασμό με φρέσκο φρούτο κουμ κουάτ. Ο χαρακτήρας του είναι έντονος. Για πρωτότυπα πιάτα, που ο συνδυασμός τους με τα εσπεριδοειδή, θα τα κάνουν μοναδικά. Η κερκυραϊκή ελιά συναντά έναν ιδιαίτερο καρπό της κερκυραϊκής γης και το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό.
Διατίθενται σε μεταλλική συσκευασία: 100ml και σε gift pack, 3 γεύσεις X 50ml