Δεν είναι υγιεινό να ξεπαγώνουμε το κοτόπουλο βίαια αλλά αν πρέπει να το κάνουμε, ας το κάνουμε σωστά
Ξαφνικοί καλεσμένοι στο σπίτι και το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση για ένα αξιοπρεπές γεύμα είναι το παγωμένο κοτόπουλο στην κατάψυξη…
Αρχικά ας γνωρίζουμε το εξής: Δεν είναι υγιεινό να ξεπαγώνουμε το κοτόπουλο βίαια (π.χ. αφήνοντάς το σε ζεστό νερό). Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων, όπως η Σαλμονέλα και το Καμπυλοβακτήριο, τα οποία προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κίνδυνος από συμπληρώματα για παιδιά – Επείγουσα ανάκληση
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κι άλλα γνωστά αρώματα με την ουσία που προκαλεί στειρότητα και επιπλέον συστατικά που προκαλούν αλλεργικές δερματίτιδες
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πόσο κακό είναι να καταπίνουμε βλέννες και φλέγματα όταν είμαστε άρρωστοι αντί να τα φτύνουμε;
Ωστόσο, αν είναι μεγάλη ανάγκη ας ακολουθήσουμε σωστά τα παρακάτω βήματα:
Λειτουργία απόψυξης στο φούρνο μικροκυμάτων
Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους απόψυξης του κοτόπουλου σε λίγα λεπτά. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο μικροκυμάτων και χρησιμοποιήστε την επιλογή απόψυξης. Ξεπαγώστε ομοιόμορφα γυρίζοντας το κοτόπουλο μέχρι τη μέση. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το ψήσιμο στα μικροκύματα, καθώς ένα μέρος του θα αρχίσει να ψήνεται κατά την απόψυξη.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται παιδικά μπισκότα – Περιέχουν δύο επικίνδυνες χρωστικές αν και η εταιρεία διαφημίζει ότι δεν τις χρησιμοποιεί!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλείται πολυτελής γυναικεία τσάντα λόγω μικροβιολογικού κινδύνου!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κάντε αυτά για να βελτιώσετε σημαντικά την ποιότητα του ύπνου και τη γενική υγεία σας
Μουλιάστε σε ζεστό νερό σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα
Μια άλλη γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος απόψυξης του κοτόπουλου είναι να μουλιάζετε το κοτόπουλο σε ζεστό νερό. Βάλτε το κοτόπουλο σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα για να μην ακουμπήσει το νερό. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μουλιάστε το κοτόπουλο για περίπου 10-15 λεπτά. Φροντίστε να αντικαθιστάτε το νερό κάθε 5 λεπτά. Αυτή η διαδικασία θα ξεπαγώσει γρήγορα το κοτόπουλο χωρίς να το ζεστάνει υπερβολικά.
Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτά κομμάτια
Εάν ο χρόνος είναι σημαντικός, το να κόψετε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες θα επιταχύνει τη διαδικασία απόψυξης. Η μεγαλύτερη επιφάνεια διευκολύνει την καλύτερη διείσδυση της θερμότητας γρήγορα. Μόλις το κοτόπουλο κοπεί σε κομμάτια, μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω και θα ξεπαγώσει σε 15 λεπτά.