Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο πραγματικά συμβάλλουν στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών οι λεγόμενες «υγιεινές τροφές»

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠόσο πραγματικά συμβάλλουν στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών οι λεγόμενες «υγιεινές τροφές»
spot_img

Τα ευρήματα μελέτης για την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από εμπλουτισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής.

Μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Toho της Ιαπωνίας, ανέλυσε δεδομένα διατροφικής πρόσληψης του ιαπωνικού πληθυσμού που συλλέχθηκαν το 2012. Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMC Nutrition στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, οι ερευνητές αξιολόγησαν τη συμβολή των λεγόμενων «υγιεινών τροφών» (εμπλουτισμένα τρόφιμα και διαιτητικά συμπληρώματα) στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών υπολογίστηκε από διατροφικά αρχεία 4 ημερών 392 ενηλίκων (20-69 ετών) στη συνολική πρόσληψη από εμπλουτισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής και από τη βασική διατροφή. Ως χρήστες ορίστηκαν οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία ενισχυμένη τροφή ή/και συμπληρώματα διατροφής κατά τη διάρκεια της περιόδου καταγραφής των 4 ημερών

Τα βασικά ευρήματα είναι τα εξής:

  • Οι καταναλωτές εμπλουτισμένων τροφίμων ή/και συμπληρωμάτων διατροφής είχαν υψηλότερη πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων από τις βασική διατροφή από τους μη καταναλωτές και ένα υψηλότερο ποσοστό πληρούσε τα επαρκή επίπεδα πρόσληψης που ορίζονται από τα διαιτητικά πρότυπα αναφοράς.
  • Τα εμπλουτισμένα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα διατροφής συνέβαλαν στην επαρκή πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών στους χρήστες τους.
  • Ωστόσο, το 2% των καταναλωτών εμπλουτισμένων τροφίμων ή/και συμπληρωμάτων διατροφής διέτρεχαν κίνδυνο υπερβολικής πρόσληψης βιταμίνης Β6.

Αυτή η μελέτη σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να φανεί χρήσιμη για τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας που στοχεύουν στη βελτίωση της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο