Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προώθηση της ελληνικής εστίασης από το Υπουργείο Τουρισμού – Δημιουργία πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠροώθηση της ελληνικής εστίασης από το Υπουργείο Τουρισμού - Δημιουργία πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη
spot_img

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ.

Στη δημιουργία πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη που θα βοηθήσει την προώθηση και την προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Τουρισμού. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΣΕ, Ιωάννη Δαβερώνη.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στα εστιατόρια της χώρας και στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Στη συζήτηση ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση όλων των μερών για την προώθηση της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στο εξωτερικό, μέσω της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων αλλά και την πιο στενή συνεργασία αυτών με τα ελληνικά οινοποιεία.

Έγινε σαφές τόσο από την κα Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ ότι η επικαιροποίηση του συγκεκριμένου σήματος μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα, να προστατεύσει και να προωθήσει τις τοπικές διατροφικές συνήθειες και προτάσεις.

Τέλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι που θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα