Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώληση Μελιού: Τροποποίηση της ποσότητας αγοράς μικρών ποσοτήτων μελιού

ΑρχικήΝομοθεσίαΠώληση Μελιού: Τροποποίηση της ποσότητας αγοράς μικρών ποσοτήτων μελιού
spot_img

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια το ΦΕΚ για την αύξηση της ποσότητας μελιού που μπορεί να προμηθευτεί ο καταναλωτής ή τοπικά καταστήματα, απευθείας από τον παραγωγό.

Τροποποίηση της ΥΑ 144/15067/24-01-2019 (ΦΕΚ Β’466/18-02-2019). Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 που αντικαθίσταται, αυξάνονται οι ποσότητες για την άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή ή στα τοπικά καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή, μέχρι δεκαπέντε (15) κιλά ιδιοπαραγόμενου μελιού ανά κυψέλη ετησίως και μέχρι συνολικής ετήσιας ποσότητας χιλίων πεντακοσίων (1.500) κιλών μελιού, σε σχέση με 10 και 1200 κιλά που ήταν πριν, αντίστοιχα.

Το μέλι φέρει ετικέτα με τις απαιτούμενες πληροφορίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, ο οποίος κυρώθηκε με την υπ’ αρ. 1100/87/9.9.1987 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Β΄ 788) και τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1169/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2011 (L 304), καθώς και τον μελισσοκομικό κωδικό αριθμό της περ. ζ΄ του άρθρου 2 της υπ’ αρ. 140/106513/16.04.2021 απόφασης της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως η περ. ζ΄ προστέθηκε με την υπ’ αρ. 175/118284/20.04.2023 όμοια απόφαση (Β΄2712)».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο