Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε κοτόπουλα: Η απάντηση της Πολωνίας στις κατηγορίες της Βρετανίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε κοτόπουλα: Η απάντηση της Πολωνίας στις κατηγορίες της Βρετανίας
spot_img

Ο κορυφαίος παραγωγός κοτόπουλου στην Ευρώπη επιμένει ότι τα προϊόντα του είναι ασφαλή.

Απάντηση στο ρεπορτάζ του Γραφείου Ερευνητικής δημοσιογραφίας σύμφωνα με το οποίο η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης πολωνικών πουλερικών λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων σαλμονέλας, έδωσε το Εθνικό συμβούλιο πουλερικών της Πολωνίας. Με ένα μακροσκελές έγγραφο, υποστηρίζει ότι το πολωνικό κρέας πουλερικών ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ασφαλές, καθώς η όλη διαδικασία είναι πολύ αυστηρή τόσο από τους κρατικούς φορείς όσο και από τα υψηλά πρότυπα της ΕΕ.

 «Οι Ευρωπαίοι και παγκόσμιοι καταναλωτές εκτιμούν τα προϊόντα μας εδώ και πολλά χρόνια. Γι’ αυτό η Πολωνία έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο παραγωγό κρέατος πουλερικών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και περισσότερο από το ήμισυ της εγχώριας παραγωγής εξάγεται» τονίζει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως ο αριθμός των θετικών τεστ σε σαλμονέλα είναι σήμερα πολύ κάτω από το 1%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης το 2022, για σχεδόν 50 χιλιάδες τα κοπάδια που δοκιμάστηκαν, ο αριθμός των μολυσμένων ήταν μόνο 0,24%. 

Όσον αφορά στις ειδοποιήσεις RASFF για επικίνδυνα Πολωνικά κοτόπουλα, αυτές οφείλονται στον μεγάλο όγκο παραγωγής αλλά υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανιχνεύθηκε η παρουσία σαλμονέλας σε προϊόντα από Βέλγιο, Γαλλία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ολλανδία, Λιθουανία και Ουκρανία. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για ένα ειδικά πολωνικό πρόβλημα, όπως υποστηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ λένε οι παραγωγοί πουλερικών της Πολωνίας.

Η πλήρης ασφάλεια της διαδικασίας παραγωγής πουλερικών διασφαλίζεται από τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σύστημα HACCP (Analysis Hazard and Critical Control Point). Επιπλέον, οι περισσότεροι πολωνοί παραγωγοί πουλερικών χρησιμοποιούν πρόσθετα συστήματα ασφάλειας τροφίμων όπως: IFS (International Food Standard) ή BRC και ορισμένα επιπλέον χρησιμοποιούν συστήματα ποιότητας τροφίμων όπως το QAFP (Διασφάλιση Ποιότητας Προϊόντων Τροφίμων). Ο συνδυασμός αυτών των πολλαπλών συστημάτων ασφαλείας και ποιότητας, σημαίνει στην πράξη εγγύηση υψηλής ποιότητας της πολωνικής παραγωγής πουλερικών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο