Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρείς ειδοποιήσεις σήμερα από την Ελλάδα στο RASFF για σαλμονέλα και καρκινογόνες αφλατοξίνες σε φιστίκια και σουσάμι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤρείς ειδοποιήσεις σήμερα από την Ελλάδα στο RASFF για σαλμονέλα και καρκινογόνες αφλατοξίνες σε φιστίκια και σουσάμι
spot_img

Με την επισήμανση κινδύνου “σοβαρός”.

Οι Ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για σουσάμι και φιστίκια μολυσμένα με τον παθογόνο μικροοργανισμό σαλμονέλα.

- Advertisement -

Στην ΕΕ, περισσότερες από 91.000 περιπτώσεις σαλμονέλωσης αναφέρονται κάθε χρόνο. Τα συμπτώματα της ανθρώπινης σαλμονέλωσης περιλαμβάνουν πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες. Εάν μολύνει την κυκλοφορία του αίματος μπορεί να είναι απειλητική και για τη ζωή.

Η παρουσία σαλμονέλας στα προϊόντα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέχγων στα σύνορα. Το σουσάμι είναι προέλευσης Μαλί και τα φιστίκια στα οποία εκτός από σαλμονέλα βρέθηκαν και καρκινογόνες αφλατοξίνες, είναι από την Ιορδανία. Και οι δύο ενημερώσεις ανήκουν στην κατηγορία κινδύνου «σοβαρός». Τα φορτία δεσμεύτηκαν από τις αρχές και δεν πρόλαβαν να διατεθούν στην αγορά.

Επίσης σήμερα η Ελλάδα απέρριψε και φορτίο με σουσάμι από το Σουδάν λόγω απουσίας επίσημων πιστοποιητικών και έλλειψης εκθέσεων αναλύσεων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα