Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο 2.000€ σε μανάβικο της Αθήνας για τη ζυγαριά

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 2.000€ σε μανάβικο της Αθήνας για τη ζυγαριά
spot_img

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε σήμερα πρόστιμο σε μανάβικο στην Αθήνα ύψους 2.000€. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραβίαση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) όπως έδειξε αγορανομικός έλεγχος που έγινε στις 24 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση στο άρθρο 82 σύμφωνα με το οποίο “Τα μη αυτόματα όργανα ζύγισης τοποθετούνται σε εμφανές σημείο, σε θέση τέτοια, ώστε ο συναλλασσόμενος να μπορεί να παρακολουθεί τη ζύγιση και να έχει οπτική επαφή, για αρκετό χρόνο, με την ένδειξη του βάρους, την ένδειξη της τιμής ανά χιλιόγραμμο και την τελική τιμή του ζυγιζόμενου προϊόντος”.

Στους παραβάτες του άρθρου 82 παρ. 9 επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000€) ανά όργανο. Ωστόσο το πρόστιμο διπλασιάστηκε επειδή η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει υποπέσει δύο φορές στην ίδια παράβαση εντός τριετίας.

Nα σημειωθεί ότι και το 2018 είχε επιβληθεί πρόστιμο 1.000€ στο ίδιο οπωροπαντοπωλείο από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, για μη αναγραφή της ένδειξης της χώρας προέλευσης επί της πινακίδας λιανικής πώλησης για το πωλούμενο είδος: “ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ”.

Η ανακοίνωση προστίμου όπως αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο