Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χίος: αναβάθμιση του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας

ΑρχικήΝέαΧίος: αναβάθμιση του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας
spot_img

cibum team

  Το πρότυπο κέντρο έρευνας εφαρμογών μαστίχας Χίου ιδρύθηκε το 2017 στην Καλλιμασιά της Χίου και έχει ως στόχο να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής και να παραχθούν έτσι καινοτόμα προϊόντα με βάση τη μαστίχα Χίου.

Η ίδρυση του κέντρου, ως νομικό πρόσωπο, απαρτίζεται από Έλληνες εταίρους και πιο συγκεκριμένα: την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και την θυγατρική της Mediterra SA, την φαρμακοβιομηχανία IASIS PHARMA και την θυγατρική της εταιρεία Pharma Q και την εταιρεία τεχνοβλαστό της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ Pharmagnose.

Πρόκειται για ένα κέντρο έρευνας, που στεγάζεται σε χώρους συνολικής έκτασης περί των 1.600 τ.μ., με υψηλές προδιαγραφές παραγωγής το οποίο μέσω της έρευνας και πιλοτικών παραγωγών σκοπεύει να αναδείξει το εύρος των θεραπευτικών και ευεργετικών δράσεων της μοναδικής στον κόσμο μαστίχας Χίου στον ανθρώπινο οργανισμό. Βασική πρόθεση σχεδιασμού του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας Χίου είναι η τυπολογική διαφοροποίησή του από το «κλασικό» βιομηχανικό κτίριο – εργοστάσιο.

Η Daikin συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση του νέου βιομηχανικού κέντρου έρευνας εφαρμογών μαστίχας στην Καλλιμασιά της Χίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μελέτη εφαρμογής του συστήματος κλιματισμού – αερισμού έγινε από την ECG EGERSIS group και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών ECG EGERSIS group & PTB – ΨΑΡΡΟΣ ΤΣΙΝΟΣ ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗΣ ΙΚΕ και τον Master Dealer της Daikin ΛΕΩΜΑΤ ΑΕΒΕ.

Δείτε επίσης: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο 

Δείτε: Τα νέα σημεία εξυπηρέτησης από τον όμιλο εστίασης της VIVARTIA 

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη 

Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!  

Δείτε: ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος συσκευασμένου κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας  

Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ 

Δείτε: Ψήφισμα ίδρυσης ακαδημαϊκού τμήματος Σπουδών Ελληνικής Γαστρονομίας  

Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου 

Δείτε: Πόσο “light” είναι τα light προϊόντα; 

Δείτε: Φέτα: το τυρί των Ελλήνων  

Δείτε:Η αρτοποιία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη πήρε το εργοστάσιο της «Κατσέλης» στις Αχαρνές  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα