Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων: Η αύξηση στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας προτάθηκε ως αναδυόμενος κίνδυνος

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑσφάλεια Τροφίμων: Η αύξηση στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας προτάθηκε ως αναδυόμενος κίνδυνος
spot_img

Καμπανάκι από την Ιρλανδία που προτείνει να αναχθεί σε αναδυόμενο κίνδυνο η αύξηση στις τιμές ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων EFSA,δημοσίευσε την έκθεση για τους αναδυόμενους κινδύνους. Οι αναδυόμενοι κίνδυνοι προτείνονται από ευρωπαϊκές χώρες και συζητιούνται στο Δίκτυο Ανταλλαγής Αναδυόμενων Κινδύνων (EREN). Μεταξύ των προτάσεων (η οποία δεν έγινε Δεκτή από τις ομάδες της EFSA) είναι και αυτή της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) σύμφωνα με την οποία, η αύξηση των ευρωπαϊκών τιμών του φυσικού αερίου τα τελευταία δύο χρόνια, είχε σημαντικό αντίκτυπο στην βιομηχανία τροφίμων και η πιθανή έλλειψη CO2 σε όλη την Ευρώπη τους επόμενους μήνες, είναι πιθανό να έχει επίσης αντίκτυπο στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Αυτό φαίνεται να προκύπτει λόγω των μειώσεων στην παραγωγή λιπασμάτων (λόγω των αυξήσεων των τιμών του φυσικού αερίου) των οποίων το διοξείδιο του άνθρακα είναι υποπροϊόν. Αυτή η πρόταση τονίζει ζητήματα ασφάλειας των τροφίμων που μπορεί να προκύψουν καθώς οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων προσπαθούν να διαχειριστούν την παροχή CO2 και ηλεκτρικής ενέργειας.

Το CO2 είναι ένα αέριο που χρησιμοποιείται εκτενώς στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών για διάφορους σκοπούς τροφίμων, όπως η προσθήκη φυσαλίδων σε μπύρα και αναψυκτικά, συστήματα διανομής ποτών, και παράταση της διάρκειας ζωής τροφίμων με συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP). Ομοίως, η αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος εκθέτει επίσης τους επιχειρηματίες τροφίμων σε πρόσθετες οικονομικές πιέσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε περικοπές με επακόλουθες σχετικές απειλές, όπως η μείωση της θερμοκρασίας της ψυκτικής αποθήκευσης για μείωση του κόστους και η μείωση της θερμοκρασίας του ζεστού νερού για καθαρισμό που ενέχουν κίνδυνο μικροβιολογικής μόλυνσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο