Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φθηνότερα στην Ελλάδα φρούτα και λαχανικά απ’ ότι σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία

ΑρχικήΝέαΦθηνότερα στην Ελλάδα φρούτα και λαχανικά απ' ότι σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία
spot_img

Δηλώσεις Α. Αποστολάκου (ΟΚΑΑ) στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

«Προχωρούμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μια  βασική επιλογή της διοίκησης του οργανισμού την τελευταία πενταετία, έχοντας την ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας αγροδιατροφής και τις τεχνολογικές εξελίξεις κατά νου».

   Αυτό σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Απόστολος Αποστολάκος, μιλώντας σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της συμμετοχής του οργανισμού στην 88η ΔΕΘ με τις θυγατρικές του Υπερταμείου.

   Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο κ. Αποστολάκος σημείωσε ότι ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας είναι το σημείο που διασυνδέει τον πρωτογενή τοµέα της χώρας (κρέας, φρούτα, λαχανικά και αλιεύµατα) µε την αλυσίδα εφοδιασµού τροφίµων (Agro & Food Logistics), εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη τροφοδοσία της ελληνικής επικράτειας, ενώ αποδίδει σημαντικά οφέλη στους χονδρεμπόρους που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ και στους πολίτες που επιλέγουν την Αγορά του Καταναλωτή για το καθημερινό τους τραπέζι.

   Η δυναμική αυτή που έχει αναπτύξει ο ΟΚΑΑ, συνεχίζει η ανακοίνωση, καταγράφεται εντός και εκτός συνόρων: με ποιοτικά και προσιτά σε τιμές προϊόντα στο εσωτερικό και την εξαγωγή προϊόντων και τεχνογνωσίας στις αντίστοιχες αγορές του εξωτερικού, όπου ο οργανισμός κατέχει σημαντική θέση.

   Η δυναμική αυτή, λοιπόν, αποτυπώθηκε και στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μέσω της συμμετοχής του ΟΚΑΑ στο περίπτερο του Υπερταμείου-«Growthfund», με κεντρική ιδέα την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα.

   Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπερταμείου, πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης ανέλυσε την ενίσχυση του επενδυτικού ρόλου του Growthfund στην ελληνική οικονομία.

   Χαιρετισμό απηύθυνε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και στην συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, ανέπτυξε τον ρόλο του ΟΚΑΑ στο πάνελ: «Προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο: Δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας».  Όπως είπε, καινοτομία και βιώσιμη ανάπτυξη είναι το δίπτυχο στο οποίο επενδύει την τελευταία πενταετία ο ΟΚΑΑ, έχοντας καταστεί «βασικός κρίκος» στην αλυσίδα των εταιριών που εποπτεύονται από το Υπερταμείο, με τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, διασφαλίζοντας επάρκεια, ποικιλία, προσιτές τιμές  και ποιοτικά προϊόντα.

   Στο πάνελ, συμμετείχαν και ο Συμεών Διαμαντίδης (πρόεδρος ΣΕΒΕ), ο Αντώνης Δουμάνογλου (Ελληνικές Αλυκές) και ο Αθανάσιος Ψαθάς (διευθύνων σύμβουλος ΕΤΒΑ).

   Ο κ. Αποστολάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του οργανισμού αναφορικά με την καθημερινή πληροφόρηση μέσω ανοικτών δεδομένων για τις τιμές των φρέσκων προϊόντων που εφαρμόζει, συμβάλλοντας, εκτός από την ενημέρωση της Πολιτείας και των ελεγκτικών μηχανισμών της, στην προστασία και ενημέρωση του καταναλωτή.

   Ο ΟΚΑΑ παρακολουθεί την διαλειτουργικότητα του πρωτογενή τομέα σε όλα τα επίπεδα, με βασικό στόχο την επάρκεια προϊόντων και τις προσιτές τιμές. Επιπλέον, χάρη στα μοντέλα και στις δράσεις που «τρέχει» ο ΟΚΑΑ, παρά την κλιματική κρίση που προφανώς επηρεάζει την παραγωγή των προϊόντων, η Ελλάδα διαθέτει επάρκεια, με τις τιμές των φρέσκων προϊόντων να είναι χαμηλότερες από αυτές της Ισπανίας της Γαλλίας και της Ιταλίας. Επίσης αναφορά έγινε στον πολύ σημαντικό ρόλο των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων.

   Προσπάθεια στην οποία έχει συμβάλλει ουσιαστικά η διοίκηση του ΟΚΑΑ, αφού σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, στην αποστολή του ΟΚΑΑ μετέχουν και έμποροι που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, παρέχοντάς τους την δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να δημιουργούν συνεργασίες  με αγορές του εξωτερικού.  

   Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις καινοτόμες τεχνολογίες που υλοποιεί ο ΟΚΑΑ και σταδιακά αποδίδει στους συνεργάτες του, εμπόρους, ο κ. Αποστολάκος, αναφέρθηκε και στο «e-Ιχθυόσκαλα» που αποτελεί μία από τις δρομολογημένες ενέργειες της διοίκησης, η οποία θα διασυνδέει τις 11 ιχθυόσκαλες που εποπτεύονται από τον οργανισμό.

   Όπως επεσήμανε ο κ. Αποστολάκος, «στον ΟΚΑΑ επιστρέφουμε μέρος των κερδών μας, με πολλαπλά οφέλη για τους εμπόρους και τους καταναλωτές που μας περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο